Hoppa till sidans innehåll

Du hänger väl med på vårt läger?

22 FEB 2019 14:42
FFF anordnar varje år ett otroligt trevligt fäktläger i Mulljö för våra ungdomar. Här kan du som fäktare och förälder läsa mer. Klart du hänger med!
  • Skapad: 22 FEB 2019 14:42

FFF:s fäktläger i Mullsjö 2019

Snabba fakta

Vad gäller saken? FFF anordnar varje år ett fäktläger för klubbens barn och ungdomar samt deras föräldrar.

Tid och plats: Mullsjö (kommun i Västergötland som gränsar till Smålands nordvästra hörn) 8-11 augusti, 2019. Precis som vanligt har FFF bokat delar av Mullsjös Folkhögskola, vilket inkluderar gymnastikhallen. Lägret börjar till kl 13.00 torsdagen den 8 augusti med gemensam lunch och därefter ett lära-känna-varandra pass kl 14, och slutar efter lunch söndagen den 11 augusti.

Lite mer utförliga fakta

Tanken är att en förälder per ungdom ska delta, även om en förälder även kan ansvara för en kompis till sitt barn. Detta har flera syften: Dels kan inte tränaren ensam ha ansvar för så många ungdomar, dels vill klubben lära känna föräldrarna och därför anordnas flera ”föräldraaktiviteter” under dessa dagar.  Detta med ansvar är viktigt, för något som är riktigt poppis är att gå ned till Mullsjön och bada, och där finns också ett hopptorn som används flitigt (se bilden!), så det behövs vaktande föräldrar. Föräldrarnas aktiviteter är ju frivilliga, men det är både nyttiga saker som kunskap om fäktning och tävlandet, som sköna stavgångsturer, kulturbesök och annat! Klubben ser hur värdefullt det är i längden att föräldrarna känner varandra.

De äldsta kan åka till lägret utan någon vuxen. Om en förälder inte kan följa med går det också bra att be någon annan förälder ansvara. Fäktning står så klart på agendan, och vår fäktmästare Thierry blandar lek och allvar. Även fysisk träning står på agendan. I år följer som ledare även Oliva Hedberg och Ingrid Ekman som många av barnen har som tränare i sin grupp.

På ett läger kan man inte enbart träna, därför är andra fritidsinriktade aktiviteter självklart en del. Utöver många fina bad, anordnar vi spelkvällar, tävlingar mellan föräldrar och ungdomar och mycket mer.

Observera att detta är ett skärmfritt läger, inga telefoner eller I-pads. Vi följer RFs policys för idrottsverksamhet, vilket innebär ingen alkoholkonsumtion, det omfattar även föräldrar.  

Mysfakta

Folkhögskolan som vi bor på ligger mysigt och i mycket vackra omgivningar nära Mullsjön. Själva skolans lokaler i sig är inte så märkvärdiga, men de är ok. Det är kul att se hur ungdomarna efter någon timme av tveksamhet snattrar hej vilt, spelar spel, brottas med de äldre, smågnabbas med Thierry och har funnit nya kompisar. 

Maten kanske inte får en stjärna i ”guidden” men den slinker absolut ner och; här kommer det bästa: Du slipper laga mat, du kan bara glida ner i matsalen och gå till dukat bord. Det serveras även kaffe, kvällsmackor.

Eftersom vi gärna ser att föräldrar deltar i detta, anordnar vi en hel del nyttigt och kul: Vi brukar ha en eller ett par lektioner i fäktregler, tävlingsorganisation och liknande som är ovärderligt att känna till som förälder till ett fäktande barn. Det finns stora möjligheter till fina naturupplevelser, bla gå på stavgång eller jogga; det finns flera fina skogsslingor runt om skolan.

Det finns även en närliggande golfbanan Ryfors GK, dit föräldrar har tagits sig för en runda. Andra tar sig en joggingtur. Någon sitter och smygjobbar på datorn. Någon kanske tar sig en tupplur. Det brukar vara en både generös och trevlig stämning.

Praktisk information

Pris för hela vistelsen per person utom transport till och från: Helpension lägerboende ett rum för två och man delar toa och dusch med fyra andra rum: 1.950 kr per person. Helpension och boende i dubbelrum med egen toalett och dusch: 2.650 kr per person och enkelrum 3.300 kr. I priset ingår alltså alla måltider och aktiviteter. I lägerboendet delar två personer på ett rum varav en sover på en madrass på golvet, detta är alltså då förälder och barn. Observera att både sorternas boende ligger runt samma stora gräsmatta precis vid matsalen! 

Anmälan: Görs till Christina Brandberg, This is a mailto link senast 30 april.

Skriv namn på alla deltagare inklusive personnummer, samt mobiltelefonnummer och telefonnummer till föräldrar, samt vilken boendesort man önskar, och eventuella allergier.

Betalning: Sker till FFF:s bankgironummer: 5291-3951, senast 30 maj.

Vad att ha med: Lakan (för lägerboendet), handduk, fäktkläder, mask och vapen, badkläder, träningskläder för fyspass, innegympaskor, utegympaskor, necessär, spel, böcker, kanske en kortlek, regnkläder… ja sånt man behöver under fyra dagar med svenskt väder.

Resa till och från: Det går tåg ToR Stockholm-Mullsjö. Kolla gärna om du kan samåka med någon annan fäktare.

Frågor: Besvaras av Christina: This is a mailto link

Skribent: Yvonne Fagell
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Fäktkonstens Främjande - Fäktning
Döbelnsgatan 60
11352 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info