Hoppa till sidans innehåll

EM-brons till CH. Yeehaa!

03 JUN 2019 11:06
Vid helgens europamästerskap för fäktveteraner i Cognac gjorde FFF:arna bra ifrån sig, och allra bäst gjorde CH som tog ett brons!
  • Skapad: 03 JUN 2019 11:06

FFF hade en ganska stor EM-trupp och i år, glädjande nog, ledd av vår fäktmästare Thierry. Många fäktade fantastiskt bra. I klassen 50+ - som hade hela 254 fäktare – slog CH till och efter rafflande fäktning under en lång dag, nådde han semifinal där han förlorade mot en duktig polack som vann hela klassen. Janne Tivenius kom också till sextondelen och slutade på 13:e plats. En fantastisk insats gjorde även vår sportchef Jeannette som kom på åttonde plats (av 51 deltagare). Storartat! En annan person som gjorde bra ifrån sig – inte en FFF:are men en  ”närstående” sådan – var Peter Barvestad som tog guld i 60+-klassen (av 169 deltagare!). Heja!

Men det finns mycket annat att glädja sig åt än bra placeringar. Som att Per Sandgren gjorde en fantastisk pouleomgång. Som det faktum att våra deltagare skramlade ihop så att Thierry kunde följa med - det var mysigt att se vår maestro gå och coacha. Som att ”de våra” hade ett suveränt publikstöd. Riposten som följde tävlingarna via nätet där det presenterades utmärkt live-streaming kunde faktiskt HÖRA när det gick bra för t.ex. CH även om hans match inte visades live tack vare FFF-ropen.

FFF:s truppinsats i detta veteran-EM gjorde avtryck hos de andra svenska klubbarna, var så säker. Riposten gratulerar truppen till de fina framgångarna och de enskilda fäktarna till utomordentliga placeringar.  

Skribent: Yvonne Fagell
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Fäktkonstens Främjande - Fäktning
Döbelnsgatan 60
11352 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info