Hoppa till sidans innehåll

Fint JVM-resultat för FFF – Nu är Elvira i toppen!

08 APR 2018 17:36
Vid junior-VM i Verona den 1 april fäktade för FFF Elvira Mårtensson och Sophie Engdahl som enda svenska deltagare. Sverige låter endast de starta som visat att de är bra nog (!). Elvira har ju bland annat sitt EM-brons bland meriterna och Sophie...
  • Skapad: 08 APR 2018 17:36

Vid junior-VM i Verona den 1 april fäktade för FFF Elvira Mårtensson och Sophie Engdahl som enda svenska deltagare. Sverige låter endast de starta som visat att de är bra nog (!). Elvira har ju bland annat sitt EM-brons bland meriterna och Sophie blev uttagen tack vare sin jättefina 17:e plats på samma EM.  I poulen hade dock Sophie det lite jobbigare där hon fick en solklar stöt bortdömd, men tog sig dock vidare till direktelimineringen. Där väntade dock samma italienska som slagit ut henne i EM, så där tog VM slut för Sophies del. Elvira var efter en förlust i poulen rankad 23:a, och vann lätt mot en fäktare från Hong-Kong och en från Egypten, för att därefter i 32:tablån få möta Gavrielko från Israel, en enormt jämn match som Elvira lyckades vinna med 15-14 efter ca 10 dubbelstötar.  Efter det var hon framme i 16-tablån och där var motståndaren Nagy från Ungern (ett för övrigt väldigt vanligt ungerskt namn), samma fäktare som hon i EM drygt tre veckor tidigare slog i kvartsfinalen med 15-10, en match som säkert grämt Nagy mycket. Nu var det tyvärr Nagy som tog befälet och vann över Elvira med 15-11, och med det slutade Elvira som 12:a i tävlingen.

När nu denna juniorsäsong ska sammanfattas så kan vi stolt konstatera att Elvira tagit steget in bland de bästa i världen. Ett brons och en 12:e plats på mästerskapen innebär i fäktning, en sport där marginalerna är enormt små, och väldigt många av de startande kan vinna, ett bevis på att man tillhör den absoluta toppen. Om man ser på de fäktare Elvira delade prispall med på EM, så blev vinnaren Isola från Italien 9:e på VM, Predescu från Rumänien som Elvira förlorade semin emot blev på VM 39:a, och den andra bronsmedaljören Bayram från Frankrike blev på VM 33:a.  Så mycket kan det svänga i fäktning. Man bör även påpeka att av de 16 främsta på JVM var det endast två från länder utanför Europa. Så Riposten vill bara gratulera Elvira och utrycka sin stora beundran.


Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Fäktkonstens Främjande - Fäktning
Döbelnsgatan 60
11352 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info