Hoppa till sidans innehåll

Ian vann senaste U-cupen!

19 NOV 2018 10:22
I lördags var det dags för omgång #2 i Ungdomscupen.
  • Skapad: 19 NOV 2018 10:22

Denna gång hade vi även bjudit in föräldrar till Domarintroduktion. Syftet var att föräldrarna ska få mer inblick i hur det fungerar på tävlingarna och vad man gör som domare eller funktionär i sekretariatet. Tanken var att vi skulle träffas klockan 12 på FFF.

Per Ulfsson Falkner, som själv är fäktförälder och utbildad domare, skulle gå igenom regler och tecken och ge tips på vad man ska tänka på när man dömer. Monica N Bäckström skulle visa hur protokollen fungerar och hur man räknar för att få fram resultaten.

Vi tänkte att föräldrarna skulle hjälpas åt att skriva protokoll, sköta sekretariatet och döma under ungdomscupen, men föräldrarna kom först i samband med tävlingens start därför fick det bli en lite mer improviserad utbildning under matchernas gång.Vi tror på detta upplägg och kommer att erbjuda något liknande vid nästa #3 UC den 8 december, säger Monica, Ians mamma.

Det var totalt 11 stycken deltagare och denna gång var det Ian Bäckström som segrade tätt följd av Charlie Pousette på 2:a plats och Eden Rose Renda och Holger Claesson på 3: plats. Riposten gratulerar!

 

Skribent: Yvonne Fagell
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Fäktkonstens Främjande - Fäktning
Döbelnsgatan 60
11352 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info