Hoppa till sidans innehåll

Medaljer till FFF på USM!

24 MAJ 2018 10:31
Ungdoms-SM är alltid höjdpunkten och utropstecknet för ungdomarnas fäktsäsong. I år fick vi fin-fina resultat!
  • Skapad: 24 MAJ 2018 10:31

I år gick tävlingen i Ronneby, pga att hallen i Karlskrona har rivits och byggs upp igen. Svenska Fäktförbundet har gått på RFs linje med att det inte ska anordnas några SM för de yngsta klasserna, så det vara bara kadetter och äldre ungdom, eller U17 och U15 som fäktades, men det var å andra sida alla tre vapnen.

På lördagen var det dags för kadettklasserna i värja, och i damklassen hade vi "som vanligt" stora förväntningar, och det flöt på bra för vår flickor. Både Selma och Runa var obesegrade i poulen, och Olivia hade bara en förlust. Det lustiga inträffade att alla kadettlandslagsfäktarna hamnade på samma halva, så Selma, som var första seedad, fick möta Natalie Wramner från Gotland, som bara en månad tidigare otippat blivit svensk seniormästarinna, redan i kvarten. Det blev en match där Selma hela tiden hade övertaget, och vann ganska behändigt. Sedan väntade Runa i semin, men detta var Selmas dag, och hon gick inte att hindra på sin väg mot finalen där Miriam Schreiber, florettstjärnan från Göteborg väntade. Detta blev ytterligare en match där Selma helt kontrollerade läget och vann utan att darra! Hon satte till och med massor av parad riposter på florettfäktaren. Det var så snyggt!

Flickorna vann lagguldet också med Selma, Runa och Olivia. Bravo! I pojkklassen var det Filip som gick bäst och tog sig till en kvartsfinal genom att med kämpaanda, slå Daniel Lazer från Malmö, med 15-14, efter att ha legat under med 14-12 (!).

Efter dagens tävlingar väntade en promenad till hotellet genom den vackra Brunnsparken som har många hus från Ronnebys storhetstid, när societeten åkte till Ronneby för att dricka brunn. Söndagen hade U15-klasserna, och våra flickor som är ganska gröna och unga kämpade på bra. I herrklassen fick alla mer än väl godkänt, i poulen var Hugo och Gustaf obesegrade, Ian hade en förlust och Leonard och Leo hade två.

Sedan i direkten var det roligt att se hur alla vann sin match i den fulla 64:an,och de vann alla mycket säkert och komfortabelt. Sedan blev det lite tuffare, men både Gustaf och Leonard tog sig till åttondelen.

För laget blev det en silvermedalj, med Gustaf, Hugo och Leonard. Mycket bra och välförtjänt!

USM är en väldigt rolig tävling att åka till. Detta år var 30 klubbar representerade (av totalt cirka 50), det är fantastiskt att se hur väl de kämpar och tar segrar över fäktarna från olika mindre landsortsklubbar. Närvaron av alla vapen och det faktum att de flesta är där hela helgen ger en feststämning som inte finns någon annanstans.

Nästa år är tävlingen tillbaka i Karlskrona, vi ses då, hälsar Jeannette. 

 

 

Skribent: Yvonne Fagell
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Fäktkonstens Främjande - Fäktning
Döbelnsgatan 60
11352 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info