Hoppa till sidans innehåll

Medaljregn över FFF i S:t Erikscupen för lag…

13 FEB 2020 11:16
För första gången genomfördes nu i helgen Sankt Erikscupen för lag för tjejer och killar U15.
  • Skapad: 13 FEB 2020 11:16

I lördagens lagtävling, ställde FFF upp med två mixade lag; FFF1: Eden Rose, August, Clara och, inlånad från Linköping, Louise Ulltjärn (Coach: Calin Harbu). FFF2: Hilma, Ebba, Ludvig och, inlånad från Linköping, Knut Hjortmarker (Coach: Hugo Wik).

Med åtta lag anmälda blev det två pouler. Bägge FFF-lag var starka och gick obesegrade ur pouleomgången med FFF1 högst rankad av de två. Mest rafflande var nog mötet mellan FFF1 och SAF, vilket slutade 45-44. Eden Rose gjorde en makalös insats i sista ronden där hon avslutade med en grym parade, riposte!

FFF1 fick dock se sig besegrade i semifinalen mot LOFK1, vilket innebar en tuff match om bronset mot LOFK2. Laget lyckades mentalt samla sig och vann en jämn match. FFF2 vann finalen mot LOFK1 i en jämn och stundtals tuff match.

För några var det här första gången som de deltog i en lagtävling vilket blev en nyttig erfarenhet. En viktig lärdom är hur viktigt det är att man stöttar sina lagkamrater även om man själv för stunden känner sig lite nerslagen, att man måste resa sig för lagets skull och stötta och peppa kompisarna. Jag tycker att våra tjejer och killar gjorde det bra, även om det ibland kunde vara lite dämpat. Sedan finns en del att lära kring det där med taktik… Jättekul också att vi kunde samarbeta med Linköping. Stort tack till Louise, Knut och Calin!

Tack också till Hugo Wik som coachade fram FFF2 till en välförtjänt guldmedalj, hälsar Eric de Groat som rapporterar för Riposten.

Skribent: Yvonne Fagell
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Fäktkonstens Främjande - Fäktning
Döbelnsgatan 60
11352 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info