Hoppa till sidans innehåll

Nu är det snart dags för höstens höjdpunkter: KM-tävlingarna!

04 SEP 2019 09:37
Andres meddelar att klubbens eget mästerskap nu startar. Vi hoppas att merparten av dessa herrar kommer... (Bilden visar när FFF kom på tredje plats i Leverkusen för flera år sen.)
  • Uppdaterad: 04 SEP 2019 09:37

Boka in dessa datum i era kalendrar:

  1. Deltävling 1, tisdagen den 17 september (start kl 19:00)
  2. Deltävling 2, tisdagen den 1 oktober (start kl 19:00)
  3. Deltävling 3, tisdagen den 15 oktober (start kl 19:00)
  4. Deltävling 4, tisdagen den 5 november (start kl 19:00)
  5. Deltävling 5, tisdagen den 19 november (start kl 19:00)

Observera att tävlingarna startar kl. 19:00! Se till att vara på plats 15 minuter innan och skriv upp er i protokollet. Om du kommer sent så är det stor risk att du inte kan delta.
 

Tävlingsform

Som vanligt är kör vi en stor poule där alla möter alla i matcher om 5 stötar. Deltagarna får poäng baserat på placering och den som lyckas samla ihop flest poäng efter den 5:e tävlingen erhåller den prestigefyllda titeln Klubbmästare och får sitt namn inskrivet bland de stora hjältarna i silverplaketten! Notera också att det är de 4 bästa resultaten som räknas, så har ni en dålig dag eller missar en deltävling är det inget att hänga läpp för.
 

Praktisk information

  • Efter varje match måste den fäktare som kopplat ut registrera resultat i protokollet. Om ni är osäkra på hur man fyller i protokoll vill jag be er att lära er detta innan tävlingen.
  • När ni fäktat alla era matcher så måste var och en räkna ihop ert resultat genom att notera antal segrar, antal utdelade- samt mottagna stötar och ert stötindex.
  • Det blir många matcher så se till att ha din utrustning i toppskick! Att chansa på att din gamla rostiga värja med endast en spetsskruv ska klara av alla matcher är inte att rekommendera. Se till att har reservutrustning.
  • Avbryt inte tävlingen! Se till att fullfölja varje deltävling. Att avbryta efter några få matcher bara för att hinna hem och se reprisen av Paradise Hotel (eller annat livsagörande) är inget som dina fäktkamrater har överseende med.


Och slutligen: lycka till, vi ses den 17:e september!

Hälsningar,
Andrés

Skribent: Yvonne Fagell
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Fäktkonstens Främjande - Fäktning
Döbelnsgatan 60
11352 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info