Hoppa till sidans innehåll

Tufft i toppen på vårens Ungdomscup

28 APR 2020 10:29
I dessa Coronatider finns uppenbarligen ett uppdämt behov av att tävla. Helgens andra deltävling i vårens Ungdomscup lockade nämligen ett rekordstort deltagarantal med många fäktare som aldrig tidigare deltagit i UC eller tävlat alls.
  • Skapad: 28 APR 2020 10:29

UC är ju den allra bästa av ingångar till tävlande i Sankt Erikscup och efterhand även masterstävlingarna, men bidrar också till ett gott kamratskap.

Tävlingsledningen (undertecknad) säkrade upp att Folkhälsomyndighetens rekommendationer följdes även om det stundtals var lite svårt med att hålla avstånd, åtminstone på pisten!

Men hur gick då tävlingen? För första gången på länge var det fler killar än tjejer. Vi fick även köra tre pouler, vilket inte hänt i mannaminne. Efter pouleomgången låg August på topp, med Eden och Ludvig tätt efter.

Direktelimineringen ledde fram till en semifinal som rätt väl speglade rankingen efter pouleomgången där Eden möte Ludvig och August Sebastian S Bengtsson. Eden tog sig, efter en tuff kamp, vidare till final. Den andra semifinalen blev en seg historia med väldigt avvaktande fäktning. Det var först med ca 20 sekunder kvar av matchen som det blixtrade till. August satte 1 – 0, och med 15 sekunder kvar kvitterade Sebastian vilket ledde till att matchen gick till tilläggstid. Sebastian fick prioritet. August gick direkt till attack och satte punkt för dagens tävling med ett rakt utfall som hittade målet. Tävlingsledningen får nu överväga om inte passivitetsregler bör tillämpas även i det här tävlingsformatet…

Finalmatchen mellan Eden och August blev jämn. I paus stod det 13-13 efter att August hämtat upp underläge. 27 sekunder in i den andra perioden satte August sin andra stöt och matchen var därmed över, 15 – 13 till August.

När slutresultatet delas upp mellan killar och tjejer slutade det så här:
1. August De Groat
2. Ludvig Dahlström
3. Sebastian Segaldo Bengtsson
3. Filip Häggström

1. Eden Rose Renda
2. Ebba Eriksson
3. Clara Ljungberg
3. Inga Avemo Hådell

Inför den sista deltävlingen, den 9 maj, har Eden redan säkrat guldet genom två segrar. Ebba har också säkrat silvret. Kampen om bronspengen är fortfarande en öppen historia

För killarnas del är det fortfarande en tuff fight om guldet där kampen står mellan August, Ludvig och Fransesco.

Jag vill rikta ett stort tack till alla fäktare. Stämningen var på topp och inga sura miner. Ett superstort tack till David och Holger som, tillsammans med undertecknad, dömde.

Vi ses den 9 maj, hälsar Eric de Groat som skrivit denna artikel. Riposten tackar för det och gratulerar vinnarna. 

Skribent: Yvonne Fagell
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Fäktkonstens Främjande - Fäktning
Döbelnsgatan 60
11352 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info