Hoppa till sidans innehåll

Vilken fäkthelg för FFFare i alla åldrar!

19 FEB 2019 14:39
Förutom Challenge Bernadotte som Riposten tidigare rapporterat om var det full fart även på söndagen då den fjärde deltävlingen i Sankt Erikscupen avgjordes, väl genomfört av DIF som arrangerade tävlingen denna gång.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2019 14:39

Stort tack till dem, men även till alla unga och äldre FFF:are som offrade en lugn söndag för att istället döma!

Ska vi börja med våra tjejer så har vi börjat bli rejält bortskämda med medaljer i klassen U13 damer värja. Och vi blev inte besvikna denna helg heller. Elsa Cederlund plockade hem guldet vilket ger henne två silver och ett guld efter fyra deltävlingar.  Clara Ljungberg och Anna Alexandersson Tengö fick varsin bronspeng efter väldigt stabil fäktning. Bra jobbat!

På U15 damer värja fortsätter Ebba Eriksson att övertyga. Söndagen gav ett silver vilket innebär en medalj av varje valör efter fyra deltävlingar. Fint jobbat av Ebba och övriga U15are! Startfältet för U20 damer var som vanligt litet men FFF fanns med genom Elsa De Groat som kämpade på hela dagen men fick se sig besegrad i åttatablån.

FFFare fanns med i både U13 och U15 herrar. I U13 tävlade August, Caspian och Frank. Några medaljer blev det inte men alla kämpade på bra och gjorde några riktigt starka matcher.

I U15 herrar deltog sju FFFare vilket utgjorde ungefär en femtedel av startfältet. Ian Bäckström gick vidare till 8-tablån efter att ha hållit spänningen vid liv genom en 15-14 seger med den avgörande stöten på tilläggstid. Det tog dock stopp i 8:an med en slutlig placering som sexa. Värt att nämna Hugo Ros Palmklint som gjorde sin genom tiderna allra bästa Sankt Erik med en fin 12:e plats.

Riposten vill också framföra ett stort tack till alla tränare som fanns på plats - Olivia, Miguel, Gunnar, Grigori, Max och Thierry. Det betyder så mycket för våra unga fäktare att ha så många tränare på plats som coachar, stöttar och tröstar. Superkul att se! Och väldigt uppskattat av både fäktare och föräldrar.

Hälsningar till alla från Eric De Groat

Skribent: Yvonne Fagell
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Fäktkonstens Främjande - Fäktning
Döbelnsgatan 60
11352 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info