Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsanmälan


Var hittar man tävlingar? De finns under kalendern på Fencing.se.Tryck på kalenderlänken, välj Svenska tävlingar, sedan kan man titta på alla tävlingars inbjudningar, anmälningsläget etc. Många tävlingar informeras till ungdomsfäktarna via mejl, samt ibland via Facebook, F.F.F. Stockholm Fäktning (en bra sida att följa för generell FFF-info).

Vad behöver man för att tävla? Förutom korrekt fäktutrustning, inklusive minst två vapen och två sladdar (läs mer om fäktutrustning här) behöver man en tävlingslicens. Tävlingslicens löses på Svenska fäktförbundets hemsida och är giltig för ett verksamhetsår (motsvarande skolåret). Lös tävlingslicens här!

Hur anmäler man sig till en tävling? Fäktförbundet har ett system som heter Ophardt, som hanterar alla aspekter på tävlandet. I det ska man, efter det att man köpt sin tävlingslicens enligt ovan, skapa ett konto för att därefter kunna anmäla sig till tävlingar. Se vidare Ophards manual för tävlingsanmälan.

Observera att det finns internationella tävlingar för vilka Fäktförbundet godkänner anmälan samt nationella tävlingar som FFF godkänner anmälan för.

Observera att sista datum för anmälan till FFF vanligtvis är två dagar före det i inbjudan angivna datumet. Detta för vår administration. Efter det datumet stängs möjligheten att anmäla. Anmälan till internationella tävlingar måste vanligtvis ske en månad i förväg.

Vad gör jag för att få min anmälan godkänd av FFF? Läs på inbjudan, finns under kalenderlänken på fencing.se, vilket system tävlingsarrangören har för betalning av startavgiften. Det kan vara möjligt att betala kontant eller med swish på tävlingsplatsen, egen inbetalning av startavgiften på arrangerande klubbs konto, eller klubbvis inbetalning, dvs arrangerande föreningen vill att det är FFF som betalar allas avgifter. Är det klubbvis inbetalning skall startavgiften direkt i samband med anmälan sättas in på FFF:s tävlingskonto: Swedbank 8327-9,934 797 432-2. Observera att detta inte är vårt vanliga bankgiro. Inbetalning på fel konto försvårar för dem som ideellt jobbar med att alla ska få möjlighet att ställa upp i tävlingar. Observera att olika banker kan ha olika sätt att hantera överföringar till bankkonton. Om du har problem, ta kontakt med din bank.

Är det något mer att tänka på? FFF strävar efter att kunna finansiera domare på de ungdomstävlingar vi prioriterar och skickar domare till. I princip kostar fem starter klubben en domardag, alternativt 2000 kr. Många ställer upp ideellt och dömer, men i de fall vi inte lyckas få domare, eller inte har råd, så kommer domaravgiften att debiteras fäktarna. Vi måste för att kunna täcka delar av klubbens kostnader ta ut en domaravgift för tävlande seniorer och veteraner. Nivån kommer hamna på ca 150 kr per tävlingsdag. Denna avgift faktureras i efterhand.

Hur gör man på en tävling? Som FFF:are är det viktig att uppföra sig artigt och sportsligt i alla situationer. Läs mer om hur man uppför sig under fliken Trevligt på tävling.

Om det inte fungerar, vart vänder jag mig? Man kan mejla Michelle Renda för ungdomstävlingar This is a mailto link eller Tor Forsse This is a mailto link för seniortävlingar.

Uppdaterad: 03 JUL 2018 15:34
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Föreningen Fäktkonstens Främjande - Fäktning
Döbelnsgatan 60
11352 Stockholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info