Hoppa till sidans innehåll

Rebecka Abrahamsson lämnar Gnistan för nya äventyr!

27 AUG 2017 16:46
Inför helgen stod det klart, Rebecka lämnar FIF Gnistan för att söka lyckan i Göteborg.
  • Uppdaterad: 27 AUG 2017 16:47

Låt oss formulera det på ett lite annat sätt: ”-Vi skickar med stor stolthet Rebecka vidare till nya utmaningar till en miljö som vi tror kan ge henne nästa avstamp i hennes karriär.” Det känns så gott i hjärtat att läsa hennes meddelande och alla dom lovord och känslor som hon förmedlar där.

Det känns likadant för oss, för när hon kom till oss, och kom i träning under Sverker Sjölin, dröjde det inte länge förrän resultaten också kom.

En första kulmen nåddes på JSM i Vellinge 2011 i 300 m häck som gjorde att hon blev uttagen till Ungdomsfinnkapen i Finland. Båda gångerna såg loppen lite tveksamma ut från start men hennes kommentar efter loppen, båda gångerna, är något som etsat sig fast i många Gnistors minne.

 ”- Jag låg sist när upploppet började och jag tänkte, hur SKÄMMIGT är det inte, att komma sist.”

Båda gångerna la hon in en spurt som gav henne en väldigt framskjuten placering såväl i Vellinge som i Finland.

Efter detta break kom framgångarna slag i slag. Tresteg utkristalliserade sig som hennes huvudgren men även i längd och sprint levererade hon bra resultat. Många landslagsuppdrag, en hel drös med klubbrekord, massor av medaljer och nu i helgen blev det tyvärr inga medaljer men en 4:de plats i tresteget är bra måste man säga.

I hennes huvudgren, tresteg, har hon utvecklat en annan egenskap nämligen att göra sin bästa insats i det sista hoppet. Åtskilliga är dom tävlingar hon avgjort då, vilket är en egenskap som kännetecknar många stora mästare.

Hennes idrottsliga framgångar i vår förening är en sak, men hennes personliga egenskaper har näst intill överglänst detta genom hennes sätt att vara, hennes kroniskt goda humör och hennes kamratskap i såväl framgång som motgång. Aldrig varit rädd att visa känslor vilket har gjort henne till en stor inspiratör för våra yngre förmågor men även övriga Gnistor har inspirerats av Rebecka. Det är stört omöjligt att vara trött, ledsen, deppig eller sorgsen i hennes sällskap!

En tjej som sprider ENERGI runt sig och åtskilliga är dom gånger som vi kiknat av skratt över hennes dråpliga kommentarer i bussar, på restauranger på träningsläger, på tävlingar, eller var helst vi umgåtts med Rebecka. En stor förebild för alla oss i Gnistan, som redan innan vi lärde känna henne, byggde mycket av vår verksamhet på glädje, kamratskap och att ha kul tillsammans. Rebecka har cementerat detta i vår verksamhet för gott, och det känns varmt i hjärtat.

Många minns när Åke Blomé på hemväg från någon tävling körde tre varv i en rondell i Ronneby och med ens låg alla dubbelvikta av skratt. Vem som satt där fram ihop med Åke den gången??? Jodå, det var Rebecka. 

Det finns något varmt i våra hjärtan när vi  skriver att vi önskar Rebecka allt gott framöver. Det finns givetvis ett stråk av saknad, men främst lycka, att vi fått ha henne hos oss i så många år. Vi kommer att följa hennes fortsatta karriär och glädjas med varje centimeter, varje medalj som hon kommer att erövra.

Ett stort tack till dig Rebecka, för att du valde att vara en av oss och lycka till i framtiden önskar alla dina klubbkamrater i FIF Gnistan!


Epost: Adressen Gömd

 

 

 

 

FIF Gnistan på Instagram

 

 

 

 

 

 

Postadress:
FIF Gnistan - Friidrott
Övre Brunnsvägen 14 A
37236 Ronneby

Kontakt:
Tel: 0708359015
E-post: This is a mailto link

Se all info