Hoppa till sidans innehåll

Karlskrona AIF Ungdom

30 APR 2012 09:52
Åkte igår eftermiddag ut och kollade på Karlskrona AIFs ungdomslag som spelade seriematch mot Johannishus SK i division 6 östra. KAIFs ungdomar gjorde en bra match och kunde tillslut vinna ganska komfortabelt med 6-1.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2012 17:40

Helt klart är att det finns grymt många talangfulla fotbollspelare i detta lag. Spelmässigt var KAIF mycket bättre än sina motståndare men man ska samtidigt ha med sig att det är unga killar. I division 6 kan det smälla ganska rejält vilket både Joel Ekdahl och Carl Fagerström fick erfara, dock inga allvarligare skador vilket var skönt. Lite smärta och blåmärken hör fotbollen till.

 

Jag skulle egentligen vilja nämna alla spelare eftersom samtliga stod upp bra och bidrog till vinsten, men jag väljer idag att bara plocka ut en spelare och speciellt en situation från matchen. I första halvlek fick KAIF en frispark ca 10-15 meter utanför straffområdet. Daniel Österlund stegade fram och ställde sig i en vinkel till bollen som uteslöt alla möjligheter till att försöka skruva bollen över muren. Rakt framför bollen fanns bara möjlighet att gå på kraft med ett vristskott. Ni som har sett Ronaldo slå frisparkar vet vad jag pratar om. Det krävs en grym teknik och många timmars träning för att lära sig att träffa bollen på rätt sätt för att få den över muren och sedan dyka under ribban på ett så relativt kort avstånd. Daniel smällde till bollen med en avslappnad pendel och som en projektil gick den stenhårt över muren och satt klockrent i krysset. Ett fantastiskt vackert fotbollsmål. Hade Ronaldo själv varit på Johannishus IP igår är jag övertygad om att han hade stått upp och applåderat...

 

Avslutar med ett litet youtube-klipp på ungefär hur målet såg ut, håll till godo

Tryck här för att se klippet.

Skribent: Pierre Nilsson

Postadress:
FK Karlskrona - Fotboll
Västra Mark
37141 Karlskrona

Kontakt:
Tel: 0455311850
Fax: 0455311858
E-post: This is a mailto link

Se all info