Hoppa till sidans innehåll

Premiärnerver

12 APR 2012 12:27
Äntligen dags igen. För min del blir det 17:de gången i ordningen och för vissa i laget blir det första. 1995 gjorde jag min första seriepremiär i seniorsammanhang med Hässleholms IF.
  • Skapad: 12 APR 2012 12:27

Då, för 17 år sedan, var jag helt övertygad om att jag var mest nervös av alla. Yngst i laget och min första seriepremiär. Fjärligar i magen, pirrande känsla i benen, otålighet och en liten klump i halsen. Jag hade svårt att hantera det och ville nog helst försvinna. Min känsla var att jag skulle vara med om det många gånger och med åren skulle nervositeten försvinna. Så fel jag hade!

 

Den sista veckan har den kommit krypande igen, närmre och närmre. Sakta men hela tiden med ökat tryck. Stämningen i laget går nästan att ta på. Intensiteten på träningarna stegras, alla vet att det snart är dags. Jobbiga försäsongsträningar i minusgrader, på stelfrusna planer och med tår som domnar bort, ska nu bära frukt. Fjärilarna i magen är tillbaka, benen pirrar igen, otåligare än någonsin och med samma lilla klump i halsen. Den där känslan som för 17 år sedan fick mig att vilja fly, har jag nu lärt mig att älska...

 

Två saker skiljer sig mot mina tidigare premiärer, för det första börjar jag på bänken och för det andra så gör jag det med mustasch. Kan bara summera det på ett sätt... åren går! :-)

 

En bild från min första premiärmatch 1995.

IMG_0304

 

 

 

 

 

 

"Gammal är äldst" 

Skribent: Pierre Nilsson

Postadress:
FK Karlskrona - Fotboll
Västra Mark
37141 Karlskrona

Kontakt:
Tel: 0455311850
Fax: 0455311858
E-post: This is a mailto link

Se all info