Hoppa till sidans innehåll

Endurotävling på P18

28 APR 2014 14:18
Glädjande enduro besked! Tillstånd är färdiga för att köra endurotävling på p18 "sandbanan" Det blir tävlingar på tidag 6/5 & lördag 10/5. Vi kommer att utnyttja befintlig bana på P18 men inte som man är van att köra den. Mer info nedan, inbjudan och tilläggsregler kommer.
  • Uppdaterad: 04 MAJ 2014 12:30

Information angående Endurotävlingar

Vi har för avsikt att genomföra Endurotävlingar på P18 den 6/5 och den 10/5. Valet av tidpunkt är att vi direkt efter att banan används i samband med Stockholmscrossen och sannolikt är mycket sönderkörd, genomföra dessa innan banan återigen iordningsställs för motocross. GMF är informerade och de är även positiva till att hålla kiosken öppen under dessa tillfällen.

Anläggningen kommer att användas som den används vid vanlig crosstävling, dvs. vi använder oss av samma miljöstation, depå, parkering avspärrningar etc., med den skillnaden att vi kommer att pila och banda en enduroslinga, använda oss av befintlig bana lite kors och tvärs, för att få till ett roligt spår, utan att använda oss av ”crosshoppen” i samma bemärkelse som de används vid en vanlig crosstävling.

Tävlingarna är anmälda till Svemo och dessa är även godkända och ett tillståndsnummer har tilldelats. Polistillstånd är godkänt och Kenneth Häglund ställer upp somtävlingsledare.

Frågan om licenser har varit uppe och det verkar fortfarande lite oklart vad som egentligen gäller, därför har vi tagit ett beslut att för att delta krävs licens, gren enduro, finns även möjlighet för de som har disciplinen motocross att göra ett tillägg på den mot en mindre kostnad, finns även möjlighet att använda sig av engångslicens, förhoppningsvis är det inga problem eftersom de flesta kommer att ha nytta av det när man senare i höst ska köra GGN.

Vi dammar även av vår gamla ”GEC, Gotland Enduro Championship” och kommer att genomföra ett antal tävlingar under 2014 i serieform, ansökan avseende att köra dessa i serieform kommer snarast att skickas in till Svemo.

Avsikten är att så fort alla bitar fallit på plats, omgående gå ut med inbjudan och tilläggsregler på vår hemsida.

Detta har arbetats fram i gruppen ”Träning och Tävling” som vi beslutade genomföra på tidigare styrelsemöte.

Frågor eller funderingar, tveka inte att slå en signal till Joel eller Roger!!Förhoppningen är att få till ett par roliga tävlingar!!

Skribent: Joel Larsson

Hitta till vår crossbana (Sandbanan P18)


Visa större karta

Postadress:
FMCK Gotland - Motorcykel och Snöskoter
Box 1077
62121 Visby

Kontakt:
Tel: 0736501333
E-post: This is a mailto link

Se all info