Hoppa till sidans innehåll


INTRESSERAD AV ATT BLI ORDONNANS?

FMCK Linköping söker för tillfället fler ordonnanser, kåren har fyllt upp en stor del av sina platser men det behövs fortfarande fler ordonnanser. Det första steget om du vill bli ordonnans är att kontakta någon i styrelsen eller skicka in en intresseanmälan.

Varför bli MC-ordonnans

Den här frågan har nog alla ordonnanser olika svar på, men det finns nog vissa gemensamma nämnare.

  • Bli en bättre förare genom de kurser och övningar som FMCK ordnar.
  • Bli en del av hemvärnet och hjälpa till vid millitära och civila inssatser.
  • Lära sig att köra på alla underlag oavsett väder och årstid.

Vilka kan bli medlemmar

För att bli MC-ordonnans inom hemvärnet så får du inte vara krigsplacerad på någon annan befattning. Du ska vara minst 18 år och ha genomgått FMCK grundkurs, och du ska självklart vara svensk medborgare.

Vägen från anmälan till färdig ordonnans

Det första du ska göra är att kontakta någon i styrelsen eller fylla i en intresseanmälan. Vi kommer då att kontakta dig och ge dig mer information om vad det innebär att vara ordonnans och vad det är du ger dig in på. Vi håller till i garaget varje tisdag, så om du vill veta mer så är det ett bra tillfälle att träffa oss i styrelsen och övriga medlemmar.

 

När du väl har bestämt dig för att ta steget och bli en MC ordonnans så ska du börja planera in dina kurser. Om du har gjort värnplikten och har A-körkort så räcker det med att gå en grundkurs (GK2). Men om du inte har gjort värnplikten så måste du först gå Totalförsvarsutbildning Grund (TFU-G). Vi erbjuder tyvärr inga kurser för att ta A-körkort (GK1), men kåren har några lätta motorcyklar för utlåning under tiden du övningskör.

 

 

Nu är du färdig ordonnans och längtar efter att få din egna 258:a. Det får du genom att bli placerad på ett av förbanden inom hemvärnet, för att det ska gå så snabbt som möjligt är det bra om du kontaktar kårchefen. Det finns ett antal kårmotorcyklar som du kan låna för våra övningar/aktiviteter tills du har fått en tilldelad.

 

När du har blivit placerad och har fått tillgång till din 258 så är det dax att planera in övningar inom hemvärnet, men självklart också inom FMCK.

Uppdaterad: 24 FEB 2015 10:41 Skribent: Marc Buchmann

Postadress:
FMCK Linköping - Motorcykel och Snöskoter
Jan-Erik Cardenbäck, Trastsångsvägen 99
58565 Linghem

Kontakt:
Tel: +46734182497
E-post: This is a mailto link

Se all info