Hoppa till sidans innehåll

Aktiviteter


Vilka aktiviteter kan jag som medlem vara med på?

Alla aktiviteter som beskrivs på webben under Kåraktivitet, om inte något annat anges i aktivitetstexten. Ordonnanser kan även delta i aktiviteter under Hemvärnsövning, men observera att anmälan till hemvärnsövning även måste göras till kompani/bataljon.

Visa svar


Dölj svar


Hur gör jag för att skapa en aktivitet?

Om aktiviteten belastar kår-kassan eller använder militär utrustning eller mc, tag först kontakt med någon i styrelsen för förankring. Likaså om militärt övningsfält ska användas.


Annars, eller därefter, lägg upp en aktivitet under i kalendern på webben, med en beskrivande text och utnyttjande av datumfälten, så hamnar den i tidsordning med normal möjlighet till anmälan. Kom ihåg att helst redan från början ange tid och plats för samling.

Visa svar


Dölj svar


Vilken utrustning ska jag har på mig på aktiviteterna?

När man kör 258/257 ska man ha ordonnansutrustning eller FMCKs  (vilket kan köpas för c:a 1600 kr).
När man kör civil mc i FMCK terrängaktivitet skall gul FMCK-väst användas över civil klädsel, alternativt ordonnansutrustning.
När man kör civil mc i aktivitet på väg, valfri egen utrustning.

Visa svar


Dölj svar


Hur får jag tag på en FMCK-väst?

Kan köpas för självkostnadspris av utbildad ordonnans (genomgått GKMC) eller av medlem som är under utbildning till ordonnans (anmäld till eller går GKMC).  Pris 160 kr.

Visa svar


Dölj svar


Var först med det senaste, gilla oss på Facebook!

En torsdag i månaden kl.18.00 har FMCK Örebro mekkväll i garaget. Målsättningen är att minst en styrelseledamot ska finnas på plats vid dessa tillfällen.

Postadress:
FMCK Örebro - Motorcykel och Snöskoter
Argongatan 120
70374 Örebro

Kontakt:
Tel: 019126604
E-post: This is a mailto link

Se all info