Hoppa till sidans innehåll

Avtalet


Vilka kurser får jag gå?

Man följer FMCKs utbildningsstege, och klättrar nerifrån och uppåt. Aktuell utbildningsstege finns i varje nummer av FMCK-Journalen och på Riks hemsida www.fmck.se. 

Visa svar


Dölj svar


Hur gör jag mina avtalade 4 dagar/8 dagar per år?

Dessa dagar kan endast göras i hemvärnsövningar, s.k. KFÖ och SÖF initierade av kompani eller bataljon. Kåraktiviteter ger inga hemvärnsdygn. Kursdeltagande ger heller inga hemvärnsdygn, däremot registreras något som heter Övrig tid för kurstimmar.

Visa svar


Dölj svar


Var blir jag krigsplacerad?

Du blir placerad där krigsorganisationens behov är störst, om möjligt med hänsyn tagen till var du bor. Placeringen görs i samråd med avtalsansvarig i kåren, som har pejling på aktuella behov. På bataljonsstab behövs fyra ordonnanser och på kompani två ordonnanser. På bat.stab ska det även finnas en gruppchefsutbildad ordonnans.

Visa svar


Dölj svar


Får jag ett vapen som ordonnans?

Ordonnans är beväpnad med Pistol M/88 (Glock 17C), och får användas vid skjutning och vapenövning. Utbildning ges av FM.

Visa svar


Dölj svar


Var först med det senaste, gilla oss på Facebook!

En torsdag i månaden kl.18.00 har FMCK Örebro mekkväll i garaget. Målsättningen är att minst en styrelseledamot ska finnas på plats vid dessa tillfällen.

Postadress:
FMCK Örebro - Motorcykel och Snöskoter
Argongatan 120
70374 Örebro

Kontakt:
Tel: 019126604
E-post: This is a mailto link

Se all info