Hoppa till sidans innehåll

Beröm för FHF på årsmöte

29 FEB 2016 07:15
En välskött förening som växer och utvecklas. Så löd förre kommundirektören Thomas Hjerts omdöme om Falbygdens Hästsportförening vid årsmötet. Ordföranden och styrelsen omvaldes och ett bokslut med överskott godkändes.
  • Skapad: 29 FEB 2016 07:15

Torsdag 25 februari hölls årsmötet i cafeterian. Thomas Hjert, numera vd i Falköping Nu, ledde förhandlingarna, och som vanligt handlade det först om en genomgång av året som gått.

Sanna Hedén och Thomas HjertThomas Hjert ledde årsmötet och Sanna Hedén var sekreterare.

Ordförande Robert Bengtsson gick igenom verksamhetsberättelsen, som bland annat handlade om anläggandet av en ny ridbana, att föreningen köpt anläggningen av kommunen och i samband med det fått ett extra verksamhetsstöd på 800 000 kronor per år i tre år, samt att föreningen arrangerat 18 tävlingsdagar med totalt 2 697 startande ekipage.

Hela verksamhetsberättelsen kan du läsa här.

Kassören Hillevi Silberg berättade om ekonomin. Den största investeringen under 2015 var den nya ridbanan som har kostat drygt en miljon kronor.

Överskottet från tävlingsverksamheten blev 275 960 kronor, vilket är nästan dubbelt så mycket som 2014.

Resultat- och balansräkning för 2015 finns här.

Revisorerna rekommenderade att styrelsen skulle få ansvarsfrihet för 2015 och det blev även årsmötets beslut.
Robert Bengtsson valdes om till ordförande i Falbygdens Hästsportförening för andra året. Det blev även omval av övriga styrelsen, som består av Sanna Hedén, vice ordförande och sekreterare, Hillevi Silberg, kassör, samt ledamöterna Jessica Karlsson, Annemo Nyström, Malin Josefsson och Malin Lindgren.

Suppleanter är Emelie Falck, Jacob Liljegren, Lars-Ola Danielsson och Larry Geszti.

Ungdomssektionens ledamöter är Linnea Fogelström med Ebba Silberg som suppleant.

Till revisorer valdes Fredrik Öhlin och Magnus Gustafsson, med Mattias Fogelberg och Annika Tshibanda som suppleanter.

Till valberedning utsågs Andrea Karlsson, sammankallande, samt Veronika Fogelberg och Patrik Elmersson.

En verksamhetsplan för 2016 presenterades. Under året ska cafeterian byggas om, boningshuset rivas för att ge plats för mer parkeringsplatser, och FHF vill arbeta för att bli certifierad som Trygg och säker förening. På tävlingsfronten planeras för 21 tävlingsdagar.

 

I slutet av mötet informerade ordförande Robert Bengtsson om att Skatteverket har begärt in uppgifter från föreningen gällande åren 2014 och 2015. Anledningen är att FHF är frivilligt momspliktig för den verksamhet som hör ihop med ridskolan, och därmed har betalat och dragit av moms för kostnader och intäkter i samband med bygget av nya ridhuset, nya ridbanan och andra investeringar på anläggningen.

Skatteverket har en del frågetecken kring detta och Robert berättade för årsmötet att föreningen är mån om att göra rätt för sig, och att FHF haft ett möte med Skatteverket för att lägga fram sin syn på saken.

Thomas Hjert berättade därefter om sitt nya uppdrag i Falköping Nu. Han  ska jobba med att utveckla Falköping som evenemangsstad, bland annat tillsammans med idrottsliv och föreningar. Ett samarbete kommer att ske mellan Falköping Nu och FHF i samband med nationaldagstävlingarna i hoppning i juni.

Efter avslutningen servererades traditionsenlig smörgåstårta till alla närvarande.

Styrelsen 2016Ordförande Robert Bengtsson i mitten, omgiven av från vänster Lars-Ola Danielsson, Jacob Liljegren, Malin Josefsson, Jessica Karlsson, Hillevi Silberg och Sanna Hedén.

Ledamöterna Annemo Nyström och Malin Lindgren saknas på bilden, liksom suppleanterna Emelie Falck och Larry Geszti.

Skribent: Anna Nyberg
Epost: This is a mailto link

Falbygdens Hästsportförening har sin verksamhet på Klockaregården strax nordväst om Falköping, längs vägen till Skara.

På anläggningen finns två ridhus, två utebanor, stallar med plats för 50 hästar och många hagar.

Vi har runt 300 medlemmar i alla åldrar och varje vecka görs ungefär 350 uppsittningar på ridskolan - ett antal elever rider alltså flera gånger i veckan.

11 av de 26 ridskolehästarna och ponnyerna ägs av föreningen 2019.

FHF driver ridskolan i samarbete med Frida Andersson, som också är arrendator på anläggningen.

FHF har ett drygt 60-tal aktiva tävlingsryttare på alla nivåer och ordnar också flera tävlingar under året i hoppning och dressyr.

Sisu

Postadress:
Falbygdens HSF - Ridsport
Friggeråker, Klockaregården
52194 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info