Hoppa till sidans innehåll

Bästa vädret och fina ritter på tävlingarna

18 OKT 2020 19:41
Det blev hemmaseger i de två högsta klasserna under lördagens hästhoppning när FHF avslutade 2020 års tävlingssäsong den 17-18 oktober. Johan Lundh och Patrik Elmersson stod för segrarna. I Gotacupen var det Tidaholmsbygdens HK (bilden) som vann.
  • Uppdaterad: 18 OKT 2020 19:41

Äntligen fick FHF arrangera tävlingar i solsken – lagom till inomhussäsongen. Men det kalla vädret gjorde det ändå skönt med framhoppning och tävling inomhus.

Under lördagens hästhoppning gjordes 188 starter i de fyra klasserna.
Tilde Zanderau och Bille Jean från Mariestads Ridklubb vann den inledande 100-klassen, med hemmaekipaget Amilia Gabrielsson och Oakhill Giltedge som tvåa bland de 36 startande ekipagen. Även hemmaryttaren Elsa Josefsson och Dixie Nyalund tog placering i klassen.

I 110-klassen var det Cecilia Settergren och Lady di Qze från Hagens Ridsportförening som tog segern, men i de övriga klasserna blev det hemma seger, genom Patrik Elmersson och Guppy i 120 och Johan Lundh med Mylento i 130.

Under söndagen avgjordes andra omgången tillika final i Gotacupen i ponnyhoppning för Skaraborg. Klassen reds som en inverkansbedömning och det blev Tidaholmsbygdens Hästklubb som avgick med segern både i omgången och totalt. (Foto ovan: Hanna Garmenius)

Nellie Lugn

Därefter följde andra ponnyklasser med bedömning A där flera hemmaryttare presterade fina rundor, och fick rosetter för sina felfria ritter.
I klass Lätt D blev det seger till Elin Dagman, Bergs Hästklubb och Diwa i kategori B, medan Cornelia Larsen Palm och Layni från Hagens RSF vann kategori C och Nellie Lugn, Götene RK och Essence of Clover vann i kategori D.

Oktobertävlingarna satte punkt för 2020 års tävlingar arrangerade av FHF. Vi riktar ett stort tack till alla som tävlat hos oss under året, till alla medhjälpare, samt givetvis till FHF:s alla hängivna funktionärer. Utan er blir det inga tävlingar!

 Resultat

 

Skribent: Anna Nyberg
E-post: This is a mailto link

Falbygdens Hästsportförening har sin verksamhet på Klockaregården strax nordväst om Falköping, längs vägen till Skara.

På anläggningen finns två ridhus, två utebanor, stallar med plats för 60 hästar och många hagar.

Vi har närmare 400 medlemmar i alla åldrar och varje vecka görs ungefär 350 uppsittningar på ridskolan - ett antal elever rider alltså flera gånger i veckan.

12 av de 30 ridskolehästarna och ponnyerna ägs av föreningen 2020.

FHF driver ridskolan i samarbete med Frida Andersson, som också är arrendator på anläggningen.

FHF har ett drygt 60-tal aktiva tävlingsryttare på alla nivåer och ordnar också flera tävlingar under året i hoppning och dressyr.
Under 2020 är vi stolt arrangör av DM/Västgötamästerskapen i hoppning!

Sisu

Postadress:
Falbygdens HSF - Ridsport
Friggeråker, Klockaregården
52194 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info