Hoppa till sidans innehåll

Ett guld och fyra medaljer till FHF när DM i hoppning avgjordes

14 SEP 2020 14:25
Hemmaryttaren Oscar Lundh bärgade ett DM-guld i childrenklassen, och i seniorklassen var Patrik Elmersson två sekunder ifrån att ta guld. Det blev en lyckad helg för Falbygdens Hästsportförening på många sätt, även om vädret inte var det bästa.
  • Uppdaterad: 14 SEP 2020 14:25

Redan i den första DM-klassen på lördagen, mästerskapet för children, 12-14 år gamla, briljerade FHF:s Oscar Lundh och Cannonball genom att dels rida felfritt, dels ta högsta inverkanspoäng, 23,8 poäng, och därmed rida hem guldmedaljen i Västergötland.

Medaljörerna i DM children. Foto: Michelle Wahlström

Tvåa blev Lina Ekstrand från Grevagårdens Ryttarförening och trea Ludvig Ohlin, Hagens Ridsportförening.

I den öppna inverkansklassen blev Meya Granström från Hagens Ridsportförening distriktsmästare.
Inverkansbedömning innebär att en särskild domare sätter betyg på hur ekipagets rytm och balans, hur häst och ryttare kommunicerar, samt ryttarens position i sadeln.

Juniormästerskapet reds hem av Tindra Rånge och Madame Winter från Hagens RSF, med Falbygdens båda ryttare Klara Sandberg på silverplats och Fanny Bengtsson som bronsmedaljör.

Medaljörerna i junior-DM. Foto: Michelle Wahlström

I Young rider var det Emma Karlsson från Mariestads Ridklubb som red hem guldet.

I den högsta klassen för hästekipage på lördagen, 130-klassen, avgjordes senior-DM. 28 ekipage kom till start och sju kvalificerade sig till omhoppning, där det blev en kamp mot både klockan och ljuset, eftersom klockan var över sju på lördagskvällen.

Snabbast i omhoppningen var Martina Liljegärd från Borås Fältrittklubb, medan silvret gick till hemmaekipaget Patrik Elmersson och Spencer S, med Ebba Eriksson från Grevagårdens Ryttarförening på bronsplats.

Medaljörerna i senior-DM. Foto: Åsa Gustavsson

På söndagen var det ponnyernas dag.
Inverkans-DM avgjordes på Lätt B-höjd, och bland de minsta ponnyerna i kategori B blev det seger för Julia Sahlberg från Lerdala och Bergs Hästklubb, medan Ebba Ekstrand från Grevagårdens Ryttarförening tog guld i kategori C och segern i kategori D gick till Olivia Lennartsson från Vara Hästsportklubb.

Hemmaklubbens Kajsa Björk red hem bronset i kategori D, trots att hon egentligen inte hade tänkt starta på den höjden utan anmälde sig i sista stund.

Medaljörerna i DM inverkan kat D. Foto: Michelle Wahlström

När så själva ponny-DM skulle avgöras på Lätt A-hinder gick guldmedaljen i kategori B till Fritsla Ryttarförening och Freja Åhlander, medan Ulricehamnsbygdens Ridklubb tog hand om de andra mästartitlarna. Johanna Ferlin tog guld i kategori C och Anna Svensson i kategori D.
Gunnar Ravik från Lerdala, tävlande för Hagens RSF red hem silvret i kategori B, medan klubbkamraten och lördagens juniormästare Tindra Rånge blev silvermedaljör i kategori D.

Ett ihärdigt regnande präglade stora delar av tävlingsdagarna, men den stora utebanan på Klockaregården som är byggd med en ebb- och flodfunktion släppte igenom vattnet efterhand och underlaget höll därmed god standard hela helgen.

Vi riktar ett varmt tack till alla funktionärer som höll ut i vått och… vått under två långa tävlingsdagar!

 Och fototack till Michelle Wahlström samt Åsa Gustavsson!

Resultat

Skribent: Anna Nyberg
Epost: This is a mailto link

Falbygdens Hästsportförening har sin verksamhet på Klockaregården strax nordväst om Falköping, längs vägen till Skara.

På anläggningen finns två ridhus, två utebanor, stallar med plats för 60 hästar och många hagar.

Vi har närmare 400 medlemmar i alla åldrar och varje vecka görs ungefär 350 uppsittningar på ridskolan - ett antal elever rider alltså flera gånger i veckan.

12 av de 30 ridskolehästarna och ponnyerna ägs av föreningen 2020.

FHF driver ridskolan i samarbete med Frida Andersson, som också är arrendator på anläggningen.

FHF har ett drygt 60-tal aktiva tävlingsryttare på alla nivåer och ordnar också flera tävlingar under året i hoppning och dressyr.
Under 2020 är vi stolt arrangör av DM/Västgötamästerskapen i hoppning!

Sisu

Postadress:
Falbygdens HSF - Ridsport
Friggeråker, Klockaregården
52194 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info