Hoppa till sidans innehåll

FHF-framgångar på heta tävlingar

10 AUG 2020 14:49
Det blev hemmaseger i högsta klassen, en 1,30-hoppning, och ytterligare två segrar och flera placeringar till FHF-ryttare när Falbygdens Hästsportförening arrangerade Augustihoppet i helgen.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2020 14:49

Sommarhettan slog till med besked men det hindrade inte hoppryttare från ett stort område att åka till Falköping och tävla på Falbygdens Hästsportförenings omtyckta sandbana, som tack vare ett bevattningssystem underifrån ger ett bra underlag för hoppning i snart sagt alla väder.

Under helgen gjordes över 420 starter i åtta olika klasser.

Hemmaekipaget Amilia Gabrielsson och Oakhill Giltedge var allra sista ekipage till start i lördagens 1,00-metershoppning, och slog till med klassens snabbaste runda, vilket gav seger.

I lördagens 1,10-hoppning blev det en syskonfajt, där Tommie och Jonna Wahlborg från Grevagårdens Ryttarförening lade beslag på första- och andraplatsen, medan Fanny och Felicia Bengtsson från Falbygdens Hästsportförening blev trea respektive fyra. Femteplatsen gick till ännu en FHF-ryttare, Felizia Friggeråker.

Jonna Wahlborg och Yves Saint Laurent

Jonna Wahlborg och Yves Saint Lauren, tia i 1,20

Söndagen började med ännu en hemmaseger, denna gång till Sofie Lundgren och Svea, som var snabbast i 1,00-metershoppningen. Grannklubben Vartofta Rid- och Körsällskap lade beslag på andra- och tredjeplatsen genom Ellinor Johansson på Sol och Tilda Karlstedt på Comet.

Christoffer Andersson

FHF-ryttaren Christoffer Andersson

I 1,10-klassen på söndagen gick segern till Alva Thörnell och Corleone PFB från Herrljunga Ridklubb, och i söndagens största klass, 1,20-hoppningen med 47 startande, gick segern till Melinda Fridlundh och Lord Metal från Skaraortens Ryttarförening, men med FHF-ekipage på andra plats, Linn Byman och El Camino, samt även på tredje plats, Patrik Elmersson och Guppy.

Melinda Fridlundh

Melinda Fridlundh, segrare i 1,20

I högsta klassen, 1,30, var det så dags för Patrik Elmersson och Spencer S att rida hem den blågula rosetten, före Grevagårdens Ebba Eriksson och Sokrates. Alla segrare under söndagen fick segertäcken, och tre av dessa var sponsrade av Champion of the Youngsters.

Patrik och Corgie

Patrik Elmersson och Corgie i 1,20

Någon publik är inte tillåten på ridsportens tävlingar under pandemin, och det gäller stränga restriktioner angående antal medhjälpare, prisutdelningar och hur serveringen ska anordnas. Alla deltagare och medhjälpare skötte sina åtaganden väl, allt för att minimera smittspridningen.

Från skuggan på framhoppningen

Från skuggan på framhoppningen till solen på banan

Två långa tävlingsdagar innebär många heta timmar framför allt för föreningens alla funktionärer, som gjorde en fantastisk insats i augustisolen.

Nu laddar FHF om inför nästa tävling. Den 12 och 13 september avgörs Västgötamästerskapen i hoppning för häst och ponny i Falköping, med Falbygdens Hästsportförening som arrangör.

Här finns resultaten från Augustihoppet

Melinda Fridlundh

Melinda Fridlundh och Lord Metal med segertäcke från Champion of the Youngsters.

Hästen smakade på dekoren

Prydnadsväxterna på banan var så naturtrogna att Jonna Wahlborgs häst smakade på dem.

Foto: Anna Nyberg utom bilden på Melinda Fridlundh och Lord Metal.

Skribent: Anna Nyberg
E-post: This is a mailto link

Falbygdens Hästsportförening har sin verksamhet på Klockaregården strax nordväst om Falköping, längs vägen till Skara.

På anläggningen finns två ridhus, två utebanor, stallar med plats för 60 hästar och många hagar.

Vi har närmare 400 medlemmar i alla åldrar och varje vecka görs ungefär 350 uppsittningar på ridskolan - ett antal elever rider alltså flera gånger i veckan.

12 av de 30 ridskolehästarna och ponnyerna ägs av föreningen 2020.

FHF driver ridskolan i samarbete med Frida Andersson, som också är arrendator på anläggningen.

FHF har ett drygt 60-tal aktiva tävlingsryttare på alla nivåer och ordnar också flera tävlingar under året i hoppning och dressyr.
Under 2020 är vi stolt arrangör av DM/Västgötamästerskapen i hoppning!

Sisu

Postadress:
Falbygdens HSF - Ridsport
Friggeråker, Klockaregården
52194 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info