Hoppa till sidans innehåll

FHF får del av kompensationsstödet

17 JUN 2020 09:21
Falbygdens Hästsportförening får 79 000 kronor från regeringens kompensationsstöd till idrotten. Pengarna är en ersättning för inkomster vi gick miste om när bland annat Nationalhelgshoppet (bilden ovan) fick ställas in.
  • Skapad: 17 JUN 2020 09:21

Tre stora tävlingar har ställts in hos FHF under vårens coronapandemi. Det innebär att föreningen gått miste om hundratusentals kronor i intäkter – pengar som skulle gått till nya ridskolehästar och till att hålla anläggningen i skick.

Det kompensationsstöd på 79 000 kronor som FHF fått är därmed välkomna pengar, men de täcker inte på långa vägar de inkomster som tävlingarna skulle ha gett.

Att vi kan genomföra tävlingar är grunden i föreningens ekonomi. Tävlingarna ger bra inkomster bland annat tack vare alla funktionärers ideella arbete i samband med tävlingarna.

Under maj och juni har vi i stället för tävlingar arrangerat Öppen bana, vilket har gett ungefär 30 000 kronor. Ett välkommet tillskott.

Statliga pengar

Kompensationsstödet på 500 miljoner kom från regeringen, och det är Riksidrottsförbundet som tillsammans med olika idrottsföreträdare gjort fördelningen.

Svenska Ridsportförbundet centralt får drygt 2,8 miljoner kronor av stödet. I den summan ingår kompensationsstöd till distrikten med knappt 1 miljon kronor.

Dessutom går 11,3 miljoner till 318 ridklubbar. Mest fick Kungsbacka Ridklubb, 270 000 kronor och näst mest fick Lidköpings Ridklubb, 220 000 kronor.

Ansökningarna gällde totalt 1,3 miljarder i uteblivna intäkter från idrotten, så pengarna räckte bara till att täcka en del av detta. Riksidrottsförbundet bearbetar nu regeringen för att ytterligare kompensationsstöd ska delas ut.

Skribent: Anna Nyberg
E-post: This is a mailto link

Falbygdens Hästsportförening har sin verksamhet på Klockaregården strax nordväst om Falköping, längs vägen till Skara.

På anläggningen finns två ridhus, två utebanor, stallar med plats för 60 hästar och många hagar.

Vi har närmare 400 medlemmar i alla åldrar och varje vecka görs ungefär 350 uppsittningar på ridskolan - ett antal elever rider alltså flera gånger i veckan.

12 av de 30 ridskolehästarna och ponnyerna ägs av föreningen 2020.

FHF driver ridskolan i samarbete med Frida Andersson, som också är arrendator på anläggningen.

FHF har ett drygt 60-tal aktiva tävlingsryttare på alla nivåer och ordnar också flera tävlingar under året i hoppning och dressyr.
Under 2020 är vi stolt arrangör av DM/Västgötamästerskapen i hoppning!

Sisu

Postadress:
Falbygdens HSF - Ridsport
Friggeråker, Klockaregården
52194 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info