Hoppa till sidans innehåll

Hemmaseger i högsta klassen på majtävlingarna

09 MAJ 2022 10:46
Det blev FHF-ryttaren Henrik Tapper som tog hem segern i 1,30-klassen som avslutade helgens tävlingar hos Falbygdens Hästsportförening. Den segern satte punkt för två välmatade tävlingsdagar.
  • Skapad: 09 MAJ 2022 10:46

För många ekipage var det premiär för utesäsongen, och det blev stora startfält när FHF bjöd in till tävlingar på sin utebana med ebb- och flodunderlag.

Under lördagen var det många unghästar som kom till start i de lägre klasserna som inledde dagen. I 1-metersklassen blev det hemmaseger genom Sofie Lundgren och Svea, och i 1,10-klassen gick segern till Ida Hellström och Son of a Lady från grannklubben Hagens Ridsportförening.

I söndagens första klass, 1,10-hoppning, gick segern till Amanda Lundblad och Magic Princess från Föreningen Trollhättans Sportryttare.
I 1,20-klassen, tävlingarnas största klass med 63 startande, såg det länge ut att kunna bli hemmaseger genom Felicia Bengtsson och Perfect Pearl, som fick till en snabb runda i tidshoppningen. Men det blev till slut en fjärdeplats för Felicia, och klassen vanns av Elin Höglund från Vaggeryd-Skillingaryd Ridklubb med Heart Pearl. Tvåa kom Erica Ek från Hagens Ridsportförening och All Time High.

I helgens högsta klass, 1,30, var FHF:s Henrik Tapper snabbast med sin egen uppfödning Break the Ice. Ekipaget är väl meriterat och har bland annat representerat Sverige i unghäst-VM.

Ett 50-tal funktionärer från föreningen bidrog med sitt arbete till en lyckad tävlingshelg för alla deltagare, som kom från bland annat Västergötland och Småland, men även från bland annat Närke och Bohuslän.

Nästa tävlingshelg på Klockaregården är om fyra veckor, då det blir Nationalhelgshoppning 4-6 juni.

Vi har denna vår fått ett tillskott i funktionärskåren av både unga och äldre funktionärer, vilket vi är mycket tacksamma för.
Ni har alla gjort ett kanonjobb!

 Resultat

Prisutdelning i 1,10-klassen på söndagen. Foto: Malin Josefsson

Prisutdelning i 1,20-klassen på söndagen. Foto: Emma Morud

Skribent: Anna Nyberg
E-post: This is a mailto link

Falbygdens Hästsportförening har sin verksamhet på Klockaregården strax nordväst om Falköping, längs vägen till Skara.

På anläggningen finns två ridhus, två utebanor, stallar med plats för 60 hästar och många hagar.

Vi har närmare 400 medlemmar i alla åldrar och varje vecka görs ungefär 350 uppsittningar på ridskolan - ett antal elever rider alltså flera gånger i veckan.

12 av de 30 ridskolehästarna och ponnyerna ägs av föreningen 2020.

FHF driver ridskolan i samarbete med Frida Andersson, som också är arrendator på anläggningen.

FHF har ett drygt 60-tal aktiva tävlingsryttare på alla nivåer och ordnar också flera tävlingar under året i hoppning och dressyr.
Under 2020 är vi stolt arrangör av DM/Västgötamästerskapen i hoppning!

Sisu

Postadress:
Falbygdens HSF - Ridsport
Friggeråker, Klockaregården
52194 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info