Hoppa till sidans innehåll

Ridskolehästar och ponnyer


PONNYERNA

Algot 

Algot

Född 2010, importerad från England.
En framåt ponny som älskar att hoppa. Ägs av Falbygdens Ridcenter.

 
 Alma  

Alma


Född 2010, D-ponny importerad från Holland.
Kom till ridskolan hösten 2015 och ägs av Falbygdens Ridcenter.

Black Beauty klar.jpg

Black Beauty


Född 2013, en ponny som är importerad från Irland. Hon kom till ridskolan 2018 och ägs av Falbygdens Ridcenter.

 Cappucino

Cappucino

Född 2006, en welsh mountainponny som är importerad från Irland och kom till ridskolan 2020. En b-ponny som är lite åt det piggare hållet att rida men väldigt snäll. Han ägs av Falbygdens Ridcenter.

Dusty Boy klar.jpg

Dusty Boy


Född 2008, connemaraponny som kom till ridskolan 2018. Han är en b-ponny och ägs av Falbygdens Ridcenter.

 Einar

 

 Einar


Född 2004, ett renrasigt gotlandsruss efter Najk, morfar Lurifax och morfars far Pinocchio.
Kom till ridskolan våren 2010 och har tidigare gått ponnytrav. En snäll och lättlärd ponny som ägs av Falbygdens Ridcenter.

 Gladiator  

Gladiator


Född 1992, en mysig liten shetlandsponny. Pappa heter Almnäs RA och Gladiator ägs av Albin Elmersson.

 Gruff

Gruff

Ett gotlandsruss, född 2007, vars pappa heter Najk 486 och morfar Lurifax. Gruff är alltså syskon med Einar! En b-ponny som är en snäll och stabil läromästare för de minsta. Han ägs av Fallbygdens Ridcenter.

 Larina  

Larina


Född 2011, och hennes fullständiga namn är Koedijks Larina. En d-ponny som kom till ridskolan hösten 2015. Hon är efter Samba King - Burley Phantom och ägs av Falbygdens Ridcenter.

 Marie-Louise

Marie-Louise

Importerad från Holland, född 2008, och kom till ridskolan 2019. Hon är en maxad d-ponny, pigg och framåt och passar lite mer erfarna elever. Marie-Louise ägs av Falbygdens Hästsportförening.

 

Molly klar.jpg

Molly 

En c-ponny, en svensk ridponny med new forest i stammen, född 2016.
Hon är Frida Anderssons egen uppfödning och kom till ridskolan hösten 2021.
En snäll och trevlig ponny som ägs av Falbygdens Ridcenter. 

 Monty  

Monty


Född 1997 och kom till ridskolan 2012. Stallets utbrytarkung! Men han är snäll att rida och populär bland eleverna. Ägs av Falbygdens Ridcenter

 Nathalie

 

Nathalie 

Född 2011, svenskfödd connemara som kom till ridskolan 2019. Hon är en c-ponny och ägs av Falbygdens Hästsportförening

Pulvret klar.jpg

Pulvret

Född 1998, ett gotlandsruss som tidigare ägts och tävlats av systrarna Johansson. Han är också inkörd. Han kom till ridskolan hösten 2021 och är mycket uppskattad bland de yngre ryttarna- Han ägs av Falbygdens Ridcenter.

 Safir  

Safir

Född 2010 och kom till ridskolan 2015. Safir är en d-ponny, alltså den största kategorin av ponnyer, och är korsning new forest-connemara. Hon ägs av Falbygdens Ridcenter.

 Sparky Sparky

Heter egentligen Terry Drum Sparkling Lady och är ett sto, en maxad d-ponny som tävlats i hoppning till och med Lätt A. Hon kom till ridskolan hösten 2019 och går på lektioner med lite mer rutinerade elever. Hon ägs av Falbygdens Hästsportförening

 

 

 Åskar Åskar
En B-ponny född 1998 som hoppat Lätt A tidigare i sin karriär. Han kom till stallet 2019. Åskar är lite pigg men väldigt snäll och älskar att hoppa. Han ägs av Vilgot Elmersson.

 HÄSTARNA

 

 
 Bosse  

Bosse

heter egentligen Bolfgang S och är född 2006 och har tävlat upp till medelsvår dressyr. Han kom till ridskolan 2013 och ägs av FHF.

 Caziano  

Cabos Caziano

Född 2010, danskt halvblod, pappan heter Caziano. Han köptes in till ridskolan sommaren 2015 och  ägs av Falbygdens Ridcenter.

Cherry klar.jpg

Cherry

Född 2015 och heter egentligen First Cherry Boestad. Hon är en SWB-häst, uppfödd av Eva och Per-Ola Svensson på Stall Boestad. Pappan heter Radisson VDL och mamma är Up To Date. Hon kom till ridskolan 2021 och ägs av Falbygdens Hästsportförening.

Chess klar.jpg

Chess

Heter egentligen Feal Chestnut, är född 2015 och kom till ridskolan sommaren 2021. Importerad från Irland. En pigg och glad häst på runt 1,60 i mankhöjd som ägs av Falbygdens Hästsportförening.
 Coltrane  

Coltrane

Född 2008 och stallets absolut största häst. Pappa är Cartier och morfar är Good Future. Han ägs av Falbygdens Ridcenter.

 Gucci

Gucci
Gucci är ett sto som är importerat från Holland och som kom till ridskolan 2019. En snäll häst som de flesta ryttare kan rida. Hon gillar att hoppa.

 Jamesson

Jamesson

En svenskfödd connemara, född 2009. Pappa heter Hagens O´Chief RC 68 och morfar Kulan Kavat. Han är en liten häst, 154 centimeter i mankhöjd, och är en stabil häst som passar de flesta ryttare. Han kom till ridskolam 2020 och ägs av Falbygdens Hästsportförening.

 Lyon

Lyon

Ett oldenburgersto född 2011 efter Last Man's Hope – Padarco van het Hertsfeld. Lyon har tävlat hoppning upp till 1, 20 och även fått ett föl innan hon kom till ridskolam 2019. Hon ägs av Falbygdens Hästsportförening.

 

 

 

 Maggan  

Maggan


Heter egentligen Åstratorps Maggotina, är född 2008 och är en new forest-korsning som växt ur ponnymåtten och alltså är en häst, om än liten. Morfar är new forest-hingsten Xandino. Maggan ägs av FHF.

 Nike  

 

Nike


är född 2010 och kommer från Danmark. Hon är ett brunskäckigt sto som kom till ridskolan i augusti 2017. Hon ägs av Falbygdens Ridcenter.

 Pricken  

Pricken


heter egentligen Sanvic Balvienie, är född 2009 och är en knabstrupper. Pappa heter Danilo och morfar Sidiggi. Han kom till ridskolan 2014 och ägs av Falbygdens Hästsportförening.

Whin

Whin


Född 2012, svenskt varmblod som har Baltimore till pappa. Han har tävlat hoppning upp till 90 cm och kom till ridskolan våren 2018. Han ägs av Falbygdens Ridcenter.

Zam

Zam


Född 2004, holländskt varmblod, en långbent valack som är mycket uppskattad att rida i både hoppning och dressyr. Han ägs av Falbygdens Ridcenter.

Uppdaterad: 29 APR 2018 18:09 Skribent: Anna Nyberg
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Falbygdens HSF - Ridsport
Friggeråker, Klockaregården
52194 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info