Hoppa till sidans innehåll
Foto:

Föreningen


Falbygdens Hästsportförening (FHF) är en ideell förening, som bildades 1948 och är ansluten till Svenska Ridsportförbundet. Vi finns på Klockaregården strax utanför centrala Falköping.
Båda ridhusen, cafeterian och ”nya” stallet har ägts av föreningen medan resten har tillhört Falköpings kommun. Under 2015 köpte föreningen hela anläggningen för en symbolisk summa, och FHF äger nu alla byggnader samt marken.

År 2018 hade FHF 321 medlemmar, och vi äger 11 lektionshästar.
Det betyder att alla medlemmar är hästägare!

Vi erbjuder en miljö där medlemmar, ryttare och ledare trivs, utvecklas och känner sig välkomna. Anläggningen är drog och rökfri. Här finns inga vi och ni utan endast vi.
I stallet lär sig barn och ungdomar att ta ansvar för hästarna, sina kamrater och de yngre barnen. Falköpingsbor i alla åldrar och från skiftande miljöer träffas här och förenas av intresset för hästar och ridning.
Varje medlem är viktig för FHF, och alla kan bidra med något. Varje vår och höst ordnar vi arbetsdagar då vi reparerar, städar, målar och fixar.
Hästarna och stallet kräver mycket arbete varje dag. Det finns alltid något att hugga tag i om du vill hjälpa till!
Under året anordnar vi ett 20-tal tävlingsdagar i hoppning och dressyr, och då behövs allt från hembakade bullar till funktionärer på banan.

Har du förslag på aktiviteter som du vill att vi ska anordna eller vill du kanske delta mer aktivt i föreningens arbete? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss via mejlen, This is a mailto link

Väl mött i stallet!
// Styrelsen

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:10

Falbygdens Hästsportförening har sin verksamhet på Klockaregården strax nordväst om Falköping, längs vägen till Skara.

På anläggningen finns två ridhus, två utebanor, stallar med plats för 50 hästar och många hagar.

Vi har runt 300 medlemmar i alla åldrar och varje vecka görs ungefär 350 uppsittningar på ridskolan - ett antal elever rider alltså flera gånger i veckan.

11 av de 26 ridskolehästarna och ponnyerna ägs av föreningen 2019.

FHF driver ridskolan i samarbete med Frida Andersson, som också är arrendator på anläggningen.

FHF har ett drygt 60-tal aktiva tävlingsryttare på alla nivåer och ordnar också flera tävlingar under året i hoppning och dressyr.

Sisu

Postadress:
Falbygdens HSF - Ridsport
Friggeråker, Klockaregården
52194 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info