Hoppa till sidans innehåll

Noteringar från tävlingsmöte 200119


Noteringar från tävlingsmöte Falbygdens Hästsportförening 200119

Ca 15 personer närvarade på mötet i Kavlåsstugan

 • Anna Nyberg börjar med att ge en rapport om kvarkan på Klockaregården. Endast en häst är diagnosticerad den 3 januari. Den är isolerad och kan ännu inte bedömas som smittfri. Rutinerna runt Klockaregården är ändrade för att minimera riskerna. Anläggningen är stängd för hästar utifrån och från att resa ut med hästar från stallet tillsvidare. Det är olika direktiv från olika instanser om hur länge det ska fortgå men vi kommer gå ut med info så fort vi kan släppa på hästar igen. Att tänka på hygienen är allas vårat ansvar. Det är även viktigt att tänka på hur man gör när man åker ut på tävlingar. Hur hanterar Du din utrustning, täcken mm.? Vi får helt enkelt avvakta och se om vårens tävlingar går att genomföra.
 • Endagslicens har nu ändrats till s.k. ”Meetinglicens”. När man betalat tillräckligt många Meeetinglicenser så övergår det till en årslicens. Den ekonomiska hanteringen i TDB är borttagen för att Ridsportförbundet inte ska behöva hantera miljontals kronor. Det nya anmälnings- och betalningssystemet kan vara lite omständligt om man anmäler många hästar. Men vi får se när det kommit igång.
 • Lag i Dressyr Häst: Det är sagt att det ska vara 6 ekipage för att anmäla ett lag och det ser ut som vi ska få ihop det. Deltävlingarna sker i v.16, v.19 och v.22. Anmäl vid intresse. Lagledare Sara Bocci med hjälp av Anna Sonnbring.
 • Lag i Hoppning Ponny: Krävs minst 6 för ett lag o det verkar vara svårt att få ihop.
 • Hopptävling 21–22 mars: Vi får helt enkelt vänta o se om det går att genomföra. En månad innan måste vi gå ut med info/besluta. Kommer annars vara höjder upp till 110 cm.
 • Dressyrtävling 2-3 maj för Häst och Ponny:  Hillevi ställer frågan och undrar vad vi önskar och deltagarna önskar Lätt B1 och Lätt C1. Hillevi ber också om hjälp för genomförandet och Anna S, Andrea, Anna samt ev. Sara anmäler direkt att de kan hjälpa till.
 • Hopptävling 8-10 maj : Börjar redan på fredagseftermiddagen så ni som slutar tidigt får gärna anmäla att ni kan hjälpa till.
 • Hopptävling 6-7 juni: Vi börjar tidigt med förberedelserna med att hitta sponsorer. Hjälp gärna till att kolla era kontakter med t.ex. företag!
 • Funktionärsinformation; kanske kan bli nåt i teoriveckan. Håll utkik.
 • Funktionärfest v.10 kl. 18.00: Robert håller i planeringen o kommer ut med inbjudan till Bowling med mat.
 • Dressyrryttarna vill gärna ha träning. Kollar med lite olika tränare och återkommer.
 • Seniorcup Hoppning o Dressyr; Planeras till hösten. Vi har inte fått några åldrar men Grevagården är igång med planer för ett särskilt Seniormeeting i augusti.
 • Funktionärsgrupp på Messenger: Den fungerar och informerar inför tävlingar.
 • FB-grupp; Finns både en officiell som har ”hinder” på sin bild och en grupp endast öppen för medlemmar som har ”ridskolehäst” på bilden.

 

Vid Pennan / Åsa Rosberg Gyllensvaan

Uppdaterad: 24 JAN 2020 11:14 Skribent: Anna Nyberg
E-post: This is a mailto link

Falbygdens Hästsportförening har sin verksamhet på Klockaregården strax nordväst om Falköping, längs vägen till Skara.

På anläggningen finns två ridhus, två utebanor, stallar med plats för 60 hästar och många hagar.

Vi har närmare 400 medlemmar i alla åldrar och varje vecka görs ungefär 350 uppsittningar på ridskolan - ett antal elever rider alltså flera gånger i veckan.

12 av de 30 ridskolehästarna och ponnyerna ägs av föreningen 2020.

FHF driver ridskolan i samarbete med Frida Andersson, som också är arrendator på anläggningen.

FHF har ett drygt 60-tal aktiva tävlingsryttare på alla nivåer och ordnar också flera tävlingar under året i hoppning och dressyr.
Under 2020 är vi stolt arrangör av DM/Västgötamästerskapen i hoppning!

Sisu

Postadress:
Falbygdens HSF - Ridsport
Friggeråker, Klockaregården
52194 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info