Hoppa till sidans innehåll

Att vara konståkningsförälder


Att bli konståkningsförälder är för de allra flesta ett möte med en helt ny värld. En värld full av magi, förundran, spän­ning, glädje, glöd och gemenskap. Men även en värld full av kalla ishallar, tidiga morgonträningar och en mängd olika begrepp och tävlingsregler att sätta sig in i den dagen ens barn börjar tävla. Efter några år i skridskoskolan och konståkningsskolan försöker man som förälder hålla reda på massa olika hopp – som alla ser likadana ut för det otränade ögat. Man försöker se skillnad på piruetter i olika positioner på olika ben och begripa steg som åks kors och tvärs över isen – i till synes helt obegripliga mönster! För att inte tala om när barnen åker i grupp och man ska titta på 10-16 individer som samtidigt utför de mest fantastiska formationer utan att krocka med varandra! Allt detta har barnen stenkoll på. Både vad allt heter och hur det utförs.

Frågan är hur man som förälder ska förstå vad det är för idrott ens barn håller på med därute på isen? Går det? Behövs det? Eller man kanske inte ska förstå allt? Man kan­ske främst ska njuta av vad barnen utför och glädjas med dem i takt med att de utvecklas utifrån sina egna förutsätt­ningar och ambitioner? Och fokusera på att stötta både sitt – och andras – barn på bästa sätt?

Denna föräldrahandbok kommer inte att ge dig detaljkunskap om alla olika delar av konståkningens magiska värld. Däremot kommer den överskådligt att beskriva hur svensk idrott och i synnerhet svensk konståkning fungerar och är uppbyggd samt försöka vägleda dig hur du som konståkningsförälder på bästa sätt kan stötta ditt och andras barn genom deras konståkningskarriärer.

Klicka här för att läsa handboken

Uppdaterad: 19 OKT 2019 22:28

 

 

 

 

Postadress:
Falkenbergs KK - Konståkning
Box 16
31121 Falkenberg

Besöksadress:
Falkenbergs Ishall, Kristineslättsallén 1
31146 Falkenberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info