Hoppa till sidans innehåll

Paralympics Pyeongchang 2018

02 APR 2018 09:33
  • Skapad: 02 APR 2018 09:33

Den 9 - 18 mars var Ebba & Johan i Sydkorea för att uppleva Paralympics vinterspel. Det var en fantastisk upplevelse som alla borde få uppleva. Vi fick möjligheten att se kälkhockey, curling och längdskidor.

Bästa dagen var när vi fick se Zebastian Modin ta silver i längdåkning. En blind kille som det bara fanns en växel på. Fullt ös från början till slut.

Längdåkningen var också den mest inspirerande grenen. Blinda, förlamade, utan armar, eller ben. Men målet var solklart för alla, att verkligen ge allt. Köra 2 mil på 45 min med ett ben eller utan armar. Man får en annan bild på idrotten. Som Gunde säger, Ingenting är omöjligt och det ligger mycket i det.

Väldigt imponerande att se alla hjältar som gör allt för att lyckas. Den största skillnaden vi upplevde var att alla var som en stor familj och hejade på alla. Spelade ingen roll varifrån i världen man kom, alla hade samma värde. Detta var den bästa känslan av hela resan och hoppas snart vi får möjligheten att uppleva ett nytt Paralympics.

 

Skribent: Bengt Wallin

 

FBG Falkenberg

 

SISU

Postadress:
Falkenbergs RK - Rodd
Rönnhagsvägen 9
31144 Falkenberg

Besöksadress:
Rönnhagsvägen 9
31144 Falkenberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: falkenbergsrodd@hotm...

Se all info