Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger i Italien

05 MAR 2018 21:35
  • Uppdaterad: 05 MAR 2018 22:35

Under några veckor i slutet av februari har Falkenbergssroddare och tränare varit på träningsläger i Italienska Sabaudia. Förutom rodd har det även varit cykling och löpning på programmet. Vädret har varit varierande med vårvärme men även regn, snö och lite is på sjön.

Vi har ställt lite frågor till våra roddare.

Annie Svensson: Vad ger det dej som roddare att åka på träningsläger i februari? Det är bra att komma ut på vattnet så tidigt som möjligt på säsongen för att hitta rätt känsla i båten och i lugn och ro kunna jobba i lite lägre takter för att hitta tillbaka till tekniken. Sen är det alltid roligt att få träna ihop med alla igen, man blir alltid mer motiverad för sommaren när man väl får sätta sig i båten igen efter en vinter på roddmaskinen.

Finns det fler nationer som också tränar där? Italien är här och tränar, sen har Ukraina haft några roddare här. Österrike var här i början av vårt läger och rodde.

Lovisa Wallin: Hur känns det att så här tidigt på året sitta i båten igen? Det känns bra, mycket bättre än jag förväntat mig vilket är roligt! Det är bra att kunna ro så tidigt som möjligt för att kunna få många kilometer i båten innan tävlingarna börjar.

Vad gör ni förutom att ro, hur ser en dag ut? Förutom att ro så äter vi och vilar mest. På viloeftermiddagen var vi i stan och åt glass. En kväll var det skattjakt. Det är kul att hitta på något annat utöver träningen tillsammans med hela gänget.

Melker Persson: Kan du beskriva hur ni bor och där ni ror? Vi bor på ett 4-stjärnigt hotell precis brevid havet med en stor buffé varje måltid. Sjön som vi ror på är 4 km lång och är uppdelad i mitten med en bojrad.

Ligger det andra roddklubbar där ni tränar, brukar det vara tävlingar där? Båtplatsen där vi har våra båtar ligger en kombinerad kajak och roddklubb. Strax intill ligger en annan roddklubb. Runt hela sjön tror jag det var 3-4 olika roddklubbar. I Sabaudia brukar de Italienska landslagsroddarna träna men jag vet inte om det brukar vara några tävlingar i sjön.

Hur ser du på din form inför årets roddsässong? Jag tycker att min form är bra inför säsongen och jag börjar få upp farten i båten.

Skribent: Bengt Wallin

 

FBG Falkenberg

 

SISU

Postadress:
Falkenbergs RK - Rodd
Rönnhagsvägen 9
31144 Falkenberg

Besöksadress:
Rönnhagsvägen 9
31144 Falkenberg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: falkenbergsrodd@hotm...

Se all info