Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsidé


Falköping AIK Skidor

Gillar du snö? Bra, det gör vi också! 

Falköpings AIK skidor har idag träning och tävlingsverksamhet för barn och vuxna.

De allra minsta i Skidkul-gruppen tränar på ett lekfullt sätt motorik och rörelseträning. När så snön kommer är även då träningstillfällena inriktade på att det ska vara kul att åka skidor.

Skidstjärnorna är gruppen för dig mellan 9-13 år. Gruppen har fortfarande leken som grund men moment med styrka och kondition kommer in mer och mer.

I Ungdomsgruppen tränar vi lite mer målinriktat med teknik, kondition och rörelseträning. Barmarksträningen består även av rullskidor och inlinesåkning. Många i gruppen tävlar på de tävlingar som finns under vintern både i distriktet och i övriga Sverige.

Seniorerna har ofta något av loppet i Vasaloppsveckan som träningsmål. Vägen dit består för de flesta av skidåkning, löpträning, rullskidor, cykling eller styrketräning. Variationen är stor beroende på ambitionsnivå.

Ett flertal läger uppåt landet för de olika grupperna står på schemat varje säsong. Träningsträffar för ungdomar i hela Västergötland är också ett kul inslag då man har chansen att träffa fler åkare och utbyta erfarenheter.

Vår ”hemmaarena” är Mösseberg och i första hand konstsnöspåret. Liastugan är vårt klubbhus. Tycker du också att detta verkar intressant? Tveka inte att pröva en individualistsport med mycket gemenskap!

De olika träningsgrupperna startar säsongen i slutet av augusti. Gå in på vår hemsida www.faik.se för att hålla dig uppdaterad. Falköpings AIK, eller Falköpings AIK skidor som klubben numera heter, bildades år 1919 tillsammans med fem andra sektioner (bowling, friidrott, handboll, orientering och slalom). Sedan 2006 är FAIK en idrottallians med fristående föreningar.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:12 Skribent: Krister Musslinder

 

 

Sisu

 

grasroten_160x160

Postadress:
Falköpings AIK SK - Skidor
Mösseberg Liastugan
52130 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info