Hoppa till sidans innehåll

Downhillbanor öppna på Mösseberg

22 MAJ 2021 09:18
Från den 19 maj till 28 augusti kommer liften i Mössebergsbacken att vara igång varje lördag kl 10-14. Även onsdagar kl 17.30-19.30 är liften öppen. Detta gör att Mösseberg kommer att bli en intressant plats för downhillåkning.
  • Uppdaterad: 22 MAJ 2021 09:48

Daniel Axelsson

Enduroåkaren Daniel

Daniel Axelsson från Falköpings Cykelklubb har varit drivande i arbetet att återigen öppna downhillbanorna på Mösseberg. Banorna har byggts om och på sikt kommer det att finnas fyra nedfarter.

Daniel tävlar i grenen enduro och har varit topp 15 i Sverigecupen. Vad är enduro?

Samarbete ger resultat

Tack vare ett samarbete mellan Daniel Axelsson från Falköpings Cykelklubb, Falköpings kommun och Stig Dahlberg från Falköping Alpin kommer liften att köras 4 timmar varje lördag och 2 timmar på onsdagar under sommaren. Även detta år kommer det att vara gratis att använda liften och Falköping Alpin kommer att ha liftvakter på plats.

Liften är öppen lördagar kl 10-14 och onsdagar kl 17.30-19.30 fram till 28 augusti.

 

Stärker varumärket Mösseberg

Detta kommer att bredda utbudet av olika typer av cykling. Det förstärker också varumärket Mösseberg och ligger i linje med arbetet att få Mösseberg och Falköping som ett givet besöksmål för cykling och övernattning. Det centrala läget på backen ger goda möjligheter att ta del av Falköpings övriga utbud av restauranger, affärer och boenden.

Stigarna på Mösseberg finns på www.trailforks.com.

 

Olika svårighetsgrad

Daniel förklarar att banorna kommer att ha varierande svårighetsgrad.

- "Den tuffaste banan kommer att uppskattas av lite mer avancerade åkare. I kombination med att kunna åka lift upp så blir Mösseberg ett mycket attraktivt alternativ för cyklister inom en 10-milsradie."

De lite enklare banorna kommer till viss del att använda delar av det svarta MTB-spåret som redan finns. Det gör att det kommer att finnas ett brett utbud av banor.

Parkering intill cykeltvätt

Det finns en stor parkering där liften startar men det går även att parkera vid motionscentralen uppe på Mösseberg. För att komma till downhillbackarna så rundar du bara Pankasjön, ca 350 m. Vid parkeringen finns det tillgång till cykeltvätt, cykelpump (med tryckmätare) och dricksvatten.

I motionscentralen finns i normala fall tillgång till dusch och bastu. För tillfället är denna tyvärr stängd på grund av Covid-19 så är det Pankasjön som gäller!

Mössebergs Camping ligger 500 m från spårscentralen.

Länkar

Enduro Sweden Series https://www.enduroswedenseries.com/
MTB-stigar på Trailforks https://www.trailforks.com/region/mosseberg-19986/
Turistrådets hemsida https://www.vastsverige.com/falkoping/se-gora/mosseberg/
   
   
Skribent: Håkan Gustafsson
E-post: This is a mailto link
 
   Klubblokal
Eriksgatan 4
521 35 Falköping

 


 

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Postadress:
Falköpings CK - Cykel
Eva Skymgård, Öja Anders Svensgården 2
52196 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: falkopingscykelklubb...

Se all info