Hoppa till sidans innehåll

Vätternrundan på 7:50!

2018-06-18 08:48
I helgen gick Vätternrundan av stapeln i kanonväder! Klubben hade många deltagare på plats, bland annat en SUB8-grupp. Se filmen.
  • Uppdaterad: 2018-06-18 08:55

Årets Vätternrunda bjöd alla åkare på fantastiskt väder. Vinden var svag och temperaturen gynnsam. Klubben hade flera åkare på plats. Först till start var Lars Pettersson med en start kl 19:30 (sluttid 12:54) på fredag kväll. Från vårt läger var Peter Krantz först med start kl 21:02 (10:46).

Vi andra i lägret startade senare på morgonen mellan 03:08-05:12.

Under våren har SUB8-gänget haft återkommande Vätternrundanträningar som också varit öppna för övriga medlemmar. Målsättningen med gruppen har varit att cykla Vätternrundan under 8 timmar. Träningen har gjort att gänget har kunnat finslipa den "belgiska kedjan" till perfektion. Belgisk kedja innebär att vi ligger i två led som hela tiden roterar antingen höger- eller vänstervarv beroende på vindriktning. Det gör att farten kan hållas hög genom hela loppet.

Med två stopp på vardera 3 minuter så behövde snittfarten ligga på drygt 38 km/h. Efter att mastern släppt iväg oss så började vi rotera och bygga upp fart. Vinden var svag och snittfarten hamnade snart på dryga 38 km/h ned mot Jönköping. Genom att hålla bra fart på slätan, trycka på utför och hålla igen uppför så kunde målet uppfyllas. Sluttiden för 11 av de 16 cyklisterna i gruppen blev 7:50! På grund av att det blir trångt på slutet med all trafik och många cyklister så tappade ett par cyklister gruppen precis på slutet men alla gjorde ett storartat jobb.

Målet med satsningen uppfylldes på flera sätt. Klubben har fått igång en träning som passat många och vi har även värvat en del MTB-åkare till landsväg.

Värt att notera är att Kristoffer Johansson och Niklas Trygg från Falköping körde sina 35:e rundor i år. Även Lars Pettersson har många rundor runt sjön. Respekt!

Tack Stefan Halleröd för bra ledarskap och tack alla ni andra i gruppen och hela klubben som gör cyklingen till den fantastiska sport som den är. Stort tack till vår servicegrupp Mikael Pettersson (FAIK), Maria Halleröd (FCK) och Göran Lennartsson (FCK).

Undertecknad körde tyvärr på en stor järnbit efter Fagerhult och punkterade.

Kolla filmen från SUB8-gruppen.

Skribent: Håkan Gustafsson
Epost: This is a mailto link

Klubblokal
Eriksgatan 4
521 35 Falköping
Karta

 

Bli medlem i Falköpings Cykelklubb 

Träningar: Söndagscykling, Tisdagsträning, Torsdagscykling, Innecykling och Dagcykling

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Postadress:
Falköpings CK - Cykel
Håkan Gustafsson, Bengt Heljesgatan 4
52140 Falköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info