Hoppa till sidans innehåll

Bakgrund


 

Bakgrund: I Skaraborg med omnejd finns många friidrottsklubbar. Bland de aktiva som är kvar i träningsgrupperna mellan 13-20år är trenden att de slutar ju äldre de blir. Många klubbar är relativt små och ungdomar som tränar 4-6pass/vecka tränar ofta självständigt eller att det är mycket få aktiva i varje grupp.

De tränare vi har i olika klubbar har kunskaper i enskilda grenar, antingen för man själv varit aktiv eller för att man är intresserad av vissa grenar. M.a.o tränarkompetensen varierar.

I små klubbar saknar ofta de yngre förebilder att se upp till och att lära utav.

För de som inte väljer att läsa på ett FIG måste vi små föreningar försöka erbjuda en attraktiv träning. Det finns alltid en del aktiva som väljer att byta klubb, oftast då till en större klubb i en storstad, där man oftast har fler aktiva i samma ålder samt tränare som är inriktade på din gren. Klubbbyten har nu även visat sig ske i yngre åldrar.

Vad vi också märker är att många ungdomar åker själva utan tränare på tävlingar.

Vi föreningar måste fundera på vad vi kan erbjuda och på vilket sätt, för att behålla de aktiva inom idrotten samt skapa en attraktiv miljö. Landsbygdsklubbar behövs för att fånga upp friidrottssugna ungdomar och för att gemensamt kunna arrangera arrangemang.

Uppdaterad: 03 OKT 2012 22:15 Skribent: Leonardo Pool Rodriguez

Våra vingar växer med stöd av

 

Postadress:
Falköpings FIK - Friidrott
Leonardo Pool Rodriguez, Lexberg Gökhem
52192 Falköping

Kontakt:
Tel: 0515728207
E-post: This is a mailto link

Se all info