Hoppa till sidans innehåll

Information ang coronavirus

19 MAR 2020 22:47
Till spelare o föräldrar/vårdnadshavare i Falu BMK
  • Skapad: 19 MAR 2020 22:47

Trots den svåra situationen med coronaviruset (covid 19) så vill vi fortsätta erbjuda spelare både tränarledd träning och träningstider på precis samma sätt som tidigare denna säsong.

Vi har dock alla ett ansvar att söka vara så eftertänksamma och noggranna som möjligt för att skydda oss själva och andra från coronaviruset. Låt oss hjälpas åt.

Vi ber er  iaktta de allmänna råd som Folkhälsomyndigheten utgivet – med kommentarer från klubbledningen inom parentes.

¤ Känner du dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber ska du försöka låta bli att träffa andra människor. Gå inte till jobbet, skolan eller förskolan. Det gäller även om du bara känner dig lite sjuk. Det är viktigt att inte riskera att smitta andra. (Kom alltså inte till träning om du har dessa symptom.)

¤ Var uppmärksam på symtom på covid-19.

De symtom som rapporterats är framförallt feber och hosta. Även andningspåverkan, halsont, huvudvärk, muskel- och ledvärk är vanliga symptom.

¤ Smittämnen fastnar lätt på händer. De sprids vidare när du tar någon i hand. Tvätta därför händerna ofta med tvål och varmt vatten, minst 20 sekunder. (Inga high-five!)

¤ Vänta minst två dygn efter att du blivit frisk innan du går till jobb eller skola. (Gäller också träning.)

¤ När du hostar och nyser sprids små, små droppar som innehåller smittämnen. Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer. Släng alltid pappersnäsduken i en papperskorg och tvätta händerna. (Medtag gärna pappershandduk till träningarna.)

¤ Smitta sprids genom slemhinnor i ögon, näsa och mun. En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ögon, näsa och mun.

¤ Handsprit är viktigt.  Om tvål och vatten inte finns tillgängligt, kan man använda handsprit med minst 60 % alkohol. Tvätta alltid händerna med tvål och vatten om händerna är synligt smutsiga. (Sedan några dagar verkar det svårt att få fram handsprit i Falun. Så fort vi kommer över skall vi söka ha handsprit redo att användas på träningarna.)

Som planerna ser ut just nu gäller KM söndagen 10 maj och sedan två veckors uppehåll innan sommarträningen börjar torsdagen den 28 maj. Klubbens årsmöte hålls onsdagen 27 maj.

Följ Supertext noga ty nu information kan snabbt uppkomma.

Styrelsen och tränarna i Falu BMK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skribent: Nils Danmo
Epost: Adressen Gömd

Följ Falu BMK på sociala medier:

Till Falu BMK Instagram

Följ Falu BMK på Facebook

Postadress:
Falu BMK - Badminton
Daniel Forsberg, Norra Backen 11
79174 Falun

Besöksadress:
Lugnet, Lugnetvägen
79160 Falun

Kontakt:
Tel: 0706538406
E-post: This is a mailto link

Se all info