Hoppa till sidans innehåll

Barnens spelregler


Barnens spelregler är Riksidrottsförbundet och Bris initiativ för en trygg och utvecklande barn- och ungdomsidrott. Tillsammans har vi tagit fram en liten bok, skriven för både barn och vuxna, med sju regler om barns rättigheter inom idrotten.

Förbund och föreningar över hela Sverige har använt Barnens spelregler som grund för bra samtal om hur de ser till att idrottandet sker på barns villkor. Hittills har över 100.000 böcker distribuerats runt om i idrottsrörelsen.

I Barnens spelregler delar Johanna Ojala, Stefan Holm och flera andra idrottsprofiler med sig av sig av sina upplevelser. Barnens spelregler ska bidra till en diskussion om rättigheter och värderingar i idrotten.

Läs en digital version av boken på barnensspelregler.se.

Föreningar som vill arbeta med Barnens spelregler, boken och övrigt material i sin förening kan kontakta sitt RF-SISU distrikt. På SISU Idrottsutbildarnas webbplats finns även lärgruppsplaner om Barnens spelregler att använda i samtal i föreningen.

Förbund som är intresserade av materialet kan kontakta RF:s projektledare Mattias Olsson.

RF har även ett samverkansavtal med Bris. Det omfattar såväl kunskapshöjande som rådgivande insatser, bland annat telefonlinjer för barn, vuxna och idrottsledare:

  • Bris – telefonlinje för barn 116 111
  • Bris – vuxentelefon 0771 50 50 50, öppen vardagar mellan klockan 09.00-12.00
  • Bris – Stödlinje för idrottsledare 077 44 000 42

Källa: RF

 https://www.rf.se/RFarbetarmed/Tryggidrott/Barnensspelregler/ 

 

  Bioracer 

dalabataljon

Drg.heraldisk

 

 

Postadress:
Falu CK - Cykel
c/o Anette Löfgren, Jesper Svedbergsvägen 27
79136 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kassor@falucykelklub...

Se all info

RF-SISU

Antidoping

Intersport Logo

Rightforbike