Hoppa till sidans innehåll

Förmåner & Skyldigheter


Som medlem i Falu CK så har du rabatt hos de lokala cykelbutikerna

  • Cykel & Längdspecialisten: 20% på tillbehör.

Ersättning för licensavgift

Falu CK ersätter licensavgiften för barn, ungdomar och juniorer samt Elitklass. Inför säsongen 2021 ser vi i första hand att man ansöker licensen gemensamt med klubben så man slipper ligga ute med pengar för den utan klubben får en gemesam faktura för alla som ansökt. Vi kommer ha två uppsamlingsheat ett i december inför kommande säsong och ett under våren i god tid innan tävlingssäsongen drar igång. 

Har man missat dessa tillfällen, då kontaktar man Martina Hylén som är tävlingsansvarig på This is a mailto link och kollar hur man ska göra då för att få ersättning för licensen.

Ersättning för anmälningsavgifter

Falu CK ersätter anmälningsavgifter för barn, ungdomar och juniorer. Anmälningsavgifter för Elitklass ersätts med upp till 300 kr/tävling. Även anmälningsavgifter till tävlingar i utlandet med UCI-status ersätts av klubben.

Eventuella efteranmälningsavgifter ersätts ej. Under Undantag från ersättning och Skyldigheter framgår vilka övriga regler som gäller för utbetalning av ersättning.

Använd  någon av följande mallar vid ansökan om ersättning: 

För Mtb & Landsväg: Betalda anmälningsavgifter MTB & LVG

För Cykelcross: Betalda anmälningsavgifter Cykelcross

Ersättning för resor

Falu CK ersätter resor till och från tävlingar med 7 kr/mil upp till max 3000 kr/kalenderår, förutsatt att klubbens ekonomi tillåter detta. Betalas ut så länge inte klubben meddelar annat. 

Endast den person som står för transporten (fordonet) får ansöka om milersättning. Under Undantag från ersättning och Skyldigheter framgår vilka övriga regler som gäller för utbetalning av ersättning.

Använd följande mall vid ansökan om ersättning: Reseräkning

Övriga ersättningar

Falu CK ger 100 kr i ersättning vid köp av kortärmad klubbtröja (gäller samtliga modeller av kortärmade cykeltröjor med Falu CK tryck). Ersättningen dras av vid köp i webbshoppen. GÄLLER EJ VID KÖP UNDER SÄSONG FRÅN VÅRAT EVENTELLA LAGER!!!

Undantag från ersättning

Falu CK ersätter inte anmälningsavgifter och resor för:

  • Motionslopp (undantaget Cykelvasan för barn och ungdomar)
  • Veterancyklister (undantaget SM)
  • Motionscyklister

Om du är anmäld till en tävling som klubben betalar, så blir du skyldig att betala anmälningsavgiften till klubben om du inte startar. Undantag gäller vid sjukdomsfall eller dylikt. Viktigt då att meddela oss orsaken till att du inte startat.

Skyldigheter

Som medlem i Falu CK ska du betala medlemsavgift varje år.

Du ska följa klubbens föreningspolicy.

Du ska hjälpa till under klubbens arrangemang.

Det är våra tävlingar som lägger grunden till klubbens ekonomi. Därför är det av största vikt att alla medlemmar ställer upp helhjärtat under dessa arrangemang.

Falu CK betalar 2021 ut ersättningen för anmälningsavgifter efter avslutad säsong. Reseersättningen betalas ut EN gång per år och det efter avslutad säsong för alla grenar om klubbens ekonomi tillåter det. Ansökan om resersättning för 2021 års tävlingar skall vara inne senast 14 december 2020. (Betalas sedan ut 16 december) För MTB och Landsväg skall ansökan om anmälningsavgifter vara inne senast 1 november 2021. (Betalas ut 3 november) Ansökningar för CX-säsongen skall vara inne senast 14 december 2021. (Betalas ut 16 december) Ansökningar som inkommer efter sista datum för respektive ersättning, kommer INTE att betalas ut, inte heller kommer ansökningar som INTE använt mallarna korrekt betalas ut. För att kunna kvittera ut ersättning för anmälningsavgifter och milersättning krävs att du eller din familj har hjälpt till under Långa Lugnet, Lugnet XCO eller CX-pokalen. Reseersättningen är på 1000:-/tävling som man hjälpt till på under året, max 3000:-/kalenderår och att klubbens ekonomi tillåter detta. Betalas ut om inget annat meddelas. Om man hjälpt till vid alla tre tävlingarna och utrymme i budgeten finns kan man ansöka om ytterligare max 2000kr, som då betalas ut i början av året därpå. Förutsatt att man lämnat in en reserättningsansökan på högre belopp än 3000kr för året. Denna ansökan skickas in tillsammans med reseräknngen senast den 14 december 2020. Beslut om detta ska betalas ut tas på första styrelemötet för året därpå och betals sedan ev.ut i början av 2022. 

För att kunna få ut ersättning för anmälningsavgifter krävs att kvitton finns bifogade i ansökan. 

Inga kvitton, inga pengar!

Ansökan om ersättning ska skickas till: This is a mailto link

TIPS FRÅN COACHEN! Fyll löpande under året i både ansökan för anmälningsavgifter och ansökan för reseersättning, då är det bara att trycka på knappen när det är dags att skicka in dem. 

Uppdaterad: 29 JAN 2021 18:05 Skribent: Styrelsen

Postadress:
Falu CK - Cykel
c/o Anette Löfgren, Jesper Svedbergsvägen 27
79136 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kassor@falucykelklub...

Se all info

RF-SISU

Antidoping

Intersport Logo

Rightforbike