Hoppa till sidans innehåll

Förmåner & Skyldigheter


Ersättning för licensavgift

Falu CK ersätter licensavgiften för barn, ungdomar och juniorer samt Elitklass som kör minst tre tävlingar för klubben. Förutsättningen för att vi ska betala Licensen är att man hjälper till med de arranfgemang som klubben arrangerar. Man kan hjälpa till både före, under och efter. Som Elitcyklist kan man även hjälpa till på våra ungdomsträningar om man inte har möjlighet att hjälpa till på arrangemangen för att man tävlar själv då. Är det så att man löst en licens men inte varit med och hjälpt till under säsongen, så kommr vi fakturera Licensavgiften efter säsongens slut. Inför säsongen 2022 ser vi i första hand att man ansöker licensen gemensamt med klubben så man slipper ligga ute med pengar för den utan klubben får en gemesam faktura för alla som ansökt. Vi hade ett uppsamlingsheat i december inför kommande säsong och vi haft ett här under början av året. 

Har man missat dessa tillfällen, då kontaktar man Martina Hylén som är tävlingsansvarig på This is a mailto link och kollar hur man ska göra då för att få ersättning för licensen.

Ersättning för anmälningsavgifter

Falu CK ersätter anmälningsavgifter för barn, ungdomar. Anmälningsavgifter för Junoir och Elitklass ersätts med upp till 1000 kr/tävling. Även anmälningsavgifter till tävlingar i utlandet med UCI-status ersätts av klubben.

Eventuella efteranmälningsavgifter ersätts ej. Under Undantag från ersättning och Skyldigheter framgår vilka övriga regler som gäller för utbetalning av ersättning.

Använd  någon av följande mallar vid ansökan om ersättning: 

För Mtb & Landsväg: Betalda anmälningsavgifter MTB & LVG

För Cykelcross: Betalda anmälningsavgifter Cykelcross

Ersättning för resor

Falu CK ersätter resor till och från tävlingar med 7 kr/mil upp till max 3000 kr/kalenderår, förutsatt att klubbens ekonomi tillåter detta. Detta beslutas på styrelsemötet i december, så detta är alltså ingen självklarhet. Betalas ut så länge inte klubben meddelar annat. 

Endast den person som står för transporten (fordonet) får ansöka om milersättning. Under Undantag från ersättning och Skyldigheter framgår vilka övriga regler som gäller för utbetalning av ersättning.

Använd följande mall vid ansökan om ersättning: Reseräkning

Övriga ersättningar

Falu CK ger 100 kr i ersättning vid köp av kortärmad klubbtröja (gäller samtliga modeller av kortärmade cykeltröjor med Falu CK tryck). Ersättningen dras av vid köp i webbshoppen. GÄLLER EJ VID KÖP UNDER SÄSONG FRÅN VÅRAT EVENTELLA LAGER!!!

Undantag från ersättning

Falu CK ersätter inte anmälningsavgifter och resor för:

  • Motionslopp (undantaget Cykelvasan för barn och ungdomar)
  • Veterancyklister (undantaget SM)
  • Motionscyklister

Om du är anmäld till en tävling som klubben betalar, så blir du skyldig att betala anmälningsavgiften till klubben om du inte startar. Undantag gäller vid sjukdomsfall eller dylikt. Viktigt då att meddela oss orsaken till att du inte startat.

Skyldigheter

Som medlem i Falu CK ska du betala medlemsavgift varje år.

Du ska följa klubbens föreningspolicy.

Du ska hjälpa till under klubbens arrangemang.

Det är våra tävlingar som lägger grunden till klubbens ekonomi. Därför är det av största vikt att alla medlemmar ställer upp helhjärtat under dessa arrangemang.

Falu CK betalar 2022 ut ersättningen för anmälningsavgifter efter avslutad säsong. Reseersättningen betalas ut EN gång per år och det efter avslutad säsong för alla grenar om klubbens ekonomi tillåter det. Ansökan om resersättning för 2022 års tävlingar skall vara inne senast 12 december 2022. (Betalas sedan ut senast 19 december) För MTB och Landsväg skall ansökan om anmälningsavgifter vara inne senast 7 november 2022. (Betalas ut senast 11 november) Ansökningar för CX-säsongen skall vara inne senast 12 december 2022. (Betalas ut senast 19 december) Ansökningar som inkommer efter sista datum för respektive ersättning, kommer INTE att betalas ut, inte heller kommer ansökningar som INTE använt mallarna korrekt betalas ut. För att kunna kvittera ut ersättning för anmälningsavgifter och milersättning krävs att du eller din familj har hjälpt till under våra arrangemang, Lugnet XCO och CX-pokalen. Reseersättningen är på 1500:-/tävling som man hjälpt till på under året, max 3000:-/kalenderår och att klubbens ekonomi tillåter detta. Betalas ut om inget annat meddelas. 

För att kunna få ut ersättning för anmälningsavgifter krävs att kvitton finns bifogade i ansökan. 

Inga kvitton, inga pengar!

Ansökan om ersättning ska skickas till: This is a mailto link

TIPS FRÅN COACHEN! Fyll löpande under året i både ansökan för anmälningsavgifter och ansökan för reseersättning, då är det bara att trycka på knappen när det är dags att skicka in dem. 

Uppdaterad: 29 JAN 2021 18:05 Skribent: Styrelsen

Postadress:
Falu CK - Cykel
c/o Anette Löfgren, Jesper Svedbergsvägen 27
79136 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kassor@falucykelklub...

Se all info

RF-SISU

Antidoping

Intersport Logo

Rightforbike