Hoppa till sidans innehåll

HÖSTBREV!

27 OKT 2019 18:34
Kära medlemmar!

Nu är hösten här och vi har avslutat våra ungdomsträningar och Stigkul för säsongen.
  • Skapad: 27 OKT 2019 18:34

Vi hade en fantastisk säsong med många nya barn och ungdomar som ville vara med och cykla. Det medför många utmaningar för våra tränare/ledare och vår verksamhet. Men de löste uppgiften med bravur. Vi hade också många föräldrar som tog chansen att vara med som ledare, vilket vi tycker är jätteroligt.

Att föräldrar ställer upp och hjälper till som ledare ute i våra grupper är en självklarhet för att vi ska kunna bedriva den verksamhet vi gör och kunna gör detta på ett tryggt och säkert sätt.  I och med att vi nu närmat oss 200-strecket med tränande barn och ungdomar, så står vi inför nästa säsong med ett STORT behov av ännu fler föräldrar som kan hjälpa till. Man behöver inte känna att man behöver ta något ansvar som Huvudtränare eller liknande, utan vi uppskattar om bara kan ställa upp och komma med en cykel och ett glatt humör och att man kan tänka sig att man står med på listan som hjälpande förälder så att vi dessutom får LOK-stödsbidrag för DIN hjälp. I runda slängar kommer vi behöva ett 40-tal föräldrar till nästa säsong, så tveka inte att räcka up handen. Detta gör du genom att maila till This is a mailto link

Men nu närmast fortsätter cykelsäsongen med CX-tävlingar fram till mitten av januari då SM går i Varberg. Eller så kanske man switschar om och tar på sig skidorna. Klubben erbjuder också kostnadsfri inomhusträning på Velodromen på tisdagar för ungdomar som är medlemmar i Falu CK.

Vi har under året även arrangerat tre tävlingar med stort bravur! Lugnet XCO, Långa Lugnet och CX-pokalen. ALLA som har hjälpt till har gjort ett fantastiskt arbete, utan Er går det inte. Men till nästa år kommer vi att förändra resurstilldelning så att de som har ett ansvarsområde inte själva skall behöva leta resurser till sina funktioner på tävlingen, utan de kommer att tilldelas till medlemmarna i föreningen och föräldrar vars barn är aktiva i klubben.

Arbetet i föreningen fortsätter och just nu letar vi efter dig som vill hjälpa till! Det finns en uppgift för alla. Vi har precis startat ett arbete med att bygga upp lite olika kommittéer som kommer inrikta sig på ett mindre ansvarsområde. Allt för att minska bördan på de som redan har stora uppgifter enligt devisen: Få kan inte göra allt men alla kan göra något. .

Barn & Ungdomskommittén har börjat ta fart och även tävlingskommittén. Men vi har en förhoppning om att kunna få ihop en motionskommitté för vuxna som kan träffas och träna, så känner man att man brinner för det så är man mer än välkommen att höra av sig. Klubben har också som förhoppning att anordna lite olika typer av läger under året. Till det skulle vi behöva en grupp som kan ta sig an den uppgiften.  Kanske en Festkommitté också. Ja, det är bara fantasin som sätter stopp. Så känner du att du har nått du kan bidra med så hör av dig.

Det händer även mycket på Lugnet just nu, innan hösten är slut kommer stadion vara asfalterad, med en slinga upp till Sjulsarvsvägen. Detta projekt färdigställs sedan under nästa år och vi kommer sedan ha en perfekt asfaltbana för att introducera ungdomar i landsvägscykling under säkra förhållanden. Så brinner du för detta och vill hjälpa till att dra i den verksamheten får du gärna höra av dig.

Nästa stora sak på Lugnet är att vår klubblokal håller på att bli färdigbyggd. Den kommer vi att dela med Falu IK, så de har tillgång till den under vinter, sedan är det vår tur att ta över den när våren kommer!

Ha en riktigt skön höst och en härlig vinter så hoppas vi att vi ses till våren igen när solens första strålar börjar värma.

Kom ihåg!  Få kan inte göra allt men alla kan göra något. .

Mvh

Styrelsen Falu CK

Skribent: Anette Löfgren
Epost: Adressen Gömd

 

  Bioracer 

dalabataljon

Drg.heraldisk

 

 

Postadress:
Falu CK - Cykel
c/o Anette Löfgren, Jesper Svedbergsvägen 27
79136 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kassor@falucykelklub...

Se all info

RF-SISU

Antidoping

Intersport Logo

Rightforbike