Hoppa till sidans innehåll

Träningsgrupper


I Falu Cykelklubb ska alla barn och ungdomar ges möjlighet att lära sig cykla och utveckla sin teknik efter egen ambitionsnivå och vad som är bäst för varje individ. Målet är att de ska lära sig cykla på ett roligt, lekfullt och allsidigt sätt i en uppmuntrande och positiv atmosfär samt få ett livslångt intresse för cykling.

Barn och ungdomsverksamheten delas in i grupper efter ålder och utvecklingsnivå med minst två ledare per grupp. Träningarna ska framförallt vara roliga, lekfulla, allsidiga och lagom utmanande. De ska också fokusera på att skapa en kamratlig, trygg och social gemenskap inom gruppen för ökad trivsel.

Vid träning ska alltid godkänd cykelhjälm användas och cykeln ska ha fungerande bromsar. Handskar och vattenflaska rekommenderas samt kläder efter väder som tål att svettas i.

Ett trevligt uppförande och ett vårdat språk gäller såväl före som under träning. Våra ledare ska sträva efter att se varje barn/ungdom både som individ och cyklist och träningarna ska anpassas till var och ens nivå. Ledarna ska även vara goda förebilder i sitt ledarskap genom att visa respekt och vara rättvisa mot varandra och gruppen.

 

Falu CK:s Träningsgrupper 2021

 Ljusgrön grupp: För barn födda 2016. Éndast i sällskap med förälder. Cyklar måndagar kl.18-19

Grön grupp: Rekommenderad ålder 6-7 år 

Denna grupp vänder sig till våra yngsta cyklister. Kravet är att barnet kan och orkar cykla i ca 1 timme samt kan hantera bromsar och eventuellt växlar. Ej springcykel! Fokus är att ha roligt, öva på balans och teknik samt känna på vad Mtb cykling är. Delas upp i flera grupper.  Vi ser gärna att ni föräldrar är med.

Tränar måndagar kl 18:00-19:00.

Blå grupp: Rekommenderad ålder  8-9 år 

Här cyklar vi på stigar och med inslag av lek, teknik- och balansövningar med fokus på att ha kul! Delas in i flera grupper. Tränar måndagar kl 18:00-19:30.

 

Rosa grupp: För de som vill har vi även en ren tjejgrupp, rekommenderad ålder 8-9 år samma nivå som Blå grupp. Men det går så klart lika bra som tjej att köra i den blå gruppen istället. Vi kommer att cykla stigar i tävlingsliknande terräng men även teknik- och balansövningar, lek/stafetter med fokus att ha kul! Tränar måndagar kl 18:00-19:30.

 

Röd grupp: Rekommenderad ålder 10-12 år 

Här cyklar vi stigar i tävlingsliknande terräng med en blandning av teknikövningar, lek och intervaller.Indelas i 3 st träningsgrupper/åldersgrupper. Tränar måndagar och onsdagar kl 18:00-19:30.

 

Svart grupp: Rekommenderad ålder 13-14 år 

Det här är gruppen för dig som gillar att träna tävlingslikt med en blandning av teknik, intervaller, snabbhet och lek. Tränar måndagar och onsdagar kl 18:00-19:30.

 

Lila grupp: Rekommenderad ålder från 14 år och uppåt

Gruppen för de äldsta cyklisterna och som har cyklat i flera år. Tempot är oftast högt, stigarna lite svårare och intervallerna lite tuffare. Men det finns även inslag av teknikövningar och stafetter/lek.Tränar måndagar och onsdagar kl 18:00-19:30.

 

Stigkul: Gruppen för dig som gillar att cykla stigar och med fokus på att roligt! Delas in i olika grupper beroende på ålder och nivå. Rekommenderad ålder från Blå grupp och uppåt.

Är ute ca 1-1/2 timme.

Vi återkommer med tid och plats när det drar igång. 

 

Tävlingsgruppen: Tävlings-, utvecklings- och/eller framtidsgrupp. Denna grupp vänder sig till dig som har några års erfarenhet på cykel, tävlar och har licens, från 11 år och upp till juniorålder. Ambitionen är att bygga en grupp som lär känna och stötta varandra, har kul tillsammans och gör bra saker ihop. I avsaknad av tävlingar tränar Tävlingsgruppen för närvarande tillsammans en dag/vecka. Lördagar kl 10:00-12:00 från klubblokalen på Lugnet.

Kontaktperson för Tävlingsgruppen: Stefan Carlsson, e-post: This is a mailto link.

 

Välj annan månad

NOVEMBER 2022

|

Vecka Dag Aktiviteter
44ti 1
on 2
to 3
fr 4
lö 5
sö 6
45må 7
ti 8
on 9
to 10
fr 11
lö 12
sö 13
46må 14
ti 15
on 16
to 17
fr 18
lö 19
sö 20
47må 21
ti 22
on 23
to 24
fr 25
lö 26
sö 27
48må 28
ti 29
on 30

Postadress:
Falu CK - Cykel
c/o Anette Löfgren, Jesper Svedbergsvägen 27
79136 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kassor@falucykelklub...

Se all info

RF-SISU

Antidoping

Intersport Logo

Rightforbike