Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Nyheter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Nyheter


Lag-SM kval den 17 maj

Vår traditionella seriematch går i år av stapeln i Västerås söndagen den 17 maj. Sex lag/klubbar tävlar om en plats i Lag-SM, som genomförs på Stockholms Stadion den 1 juli.

Följande klubbar deltar i vår grupp:


M: Upsala IF, IF Göta, Falu IK, Västerås FK, Turebergs FK, Huddinge AIS
K: Huddinge AIS, Täby IS, Falu IK, KFUM Örebro, Västerås FK, IF Göta

Herrlaget 2007.

Grabbarna som tog Falu IK

upp i högsta divsisionen 2007.

 

Ett guld och två fjärdeplatser på ISM

Marie Hilmersson tog sitt första SM-guld då vann ISM i viktkastning på 17.89 m, personligt rekord med en cm. Det belv klubbens enda medalj under helgen. Precis utanför pallen hamnade Rasmus Carlsson - trots distriktsrekord med 4.99 m - i stav och Elin Moariti - som överraskande slog ut favoriten i försöken med 56.03 sek, rekord även det - på 400 m. Ellen Sääw sprang 60 hä på 8.84 sek men missade finalen då hon fick sjunde bästa tid. Lisa Forsberg var i final på 1500 m men bröt tyvärr loppet. Stafettlaget på 4x200 m hade riktigt oflyt. Först fick Lollo kronlund lämna återbud under uppvärmningen pga en skadad fot, men reserv fanns på plats. Sedan under inlöpningen fick Julia Tollin en såpass allvarlig känning i lårets baksida så att hon omöjligt kunde komma till start. Tråkigt för tjejerna men dom kommer tillbaka. Rafael Askros sprang 60 m (7.20) på lördagen men gick inte vidare.

 

Anteckningar från möte i elitgruppen

I samband med träningsdagen i lördags (den 21 feb) diskuterades det en del kring aktiviteter för att utveckla föreningen och dess elitverksamhet.

Läs anteckningarna från mötet

 

Träningsdag på Lugnet

Nu på lördag den 21 feb genomför Falu IK en träningsdag på Lugnet för elitgruppen. Vi tränar på fm och går sedan och äter på Visitor center. Därefter blir det lite snack kring vinterns SM-tävlingar.

 

Snabba tjejer på pallen i Göteborg

Tre tjejer från föreningen tävlade i Friidrottens Hus i lördags.

Ellen Sääw följde upp sina 8.72 från förra helgen med två fina lopp på 8.80 resp. 8.77 vilket räckte till seger. Elin Moraiti kom trea på 400 m med tiden 56.47. Det var hennes fjärde lopp under 57 sek denna vinter. Lisa Forsberg har varit sjuk och missat tävlingarna i Bollnäs och Stockholm och är säkert därför nöjd med sina 2:15.08 på 800 m. Lisa kom femma.

Alla resultat från Göteborg: http://www.saik.nu/goteborg2013/resultat2009.htm

 

Hilma och Rasmus vann i Stockholm

Vid Spårvägens nationella seniortävlingar erövrade Falu IK tre pallplatser.

Marie Hilmersson vann viktkastningen på 17.19 m och Rasmus Carlsson stavhoppet på 4.81 m. Ellen Sääw putsade rejält på sitt årsbästa på 60 häck när hon sprang in på 8.72 sek. 8.80 i finalen räckte till silver.

Elin Moraiti sänkte sitt två veckor gamla klubbrekord på 400 m med några tiondelar, till 56.20 sek. Tiden räckte till en sjätteplats i tuffa konkurrensen. Rafael Askros vann sitt försöksheat på 60 m (7.18 sek) men tvingades avstå finalen pga skadekänningar. Sara Ulin tog sig till final på 60 m via 8.01 sek.

Marcus Hansson vann 60 m (7.36) och längdhopp (6.18) i P19-klassen.

 

Läs mer om Raka spåret: http://www.loplabbetgames.se/rakasparet/index.php

 

Raka spåret på söndag

På söndag bjuder Spårvägens FIK in till högkvalitativa seniortävlingar i Sätra och ett 10-tal Falu IK:are har hörsammat inbjudan. Det blir en fin avstämning inför ISM om tre veckor.

Läs mer om "Raka spåret": http://www.rakasparet.se/start/index.cfm

 

Fem segrar i Bollnäs

Falu IK tog fem segrar i Bollnässpelens seniorklass och lägg därtill ett antal pallplatser och många framskjutna placeringar i ungdomsklasserna.

RC överst på pallen.

Rasmus Carlsson gratuleras efter fina 490 i stav.

 

Stort gäng drar till Bollnäs i helgen

Drygt 20-talet aktiva från föreningen är anmälda till Bollnässpelen på lördag. Vi kan se fram emot fina tävlingar på de erkänt snabba banorna. Dessutom är tävlingen ett bra genrep på ISM-arenan.

Läs mer om Bollnässpelen: https://www.bollnasfik.com/kalenderinfo.php?id=194

 

Bra sprintresultat på ihåligt IDM

Den mest spännande seniorgrenen på IDM blev icke oväntat kvinnornas 60 m. Den i Falun boende, men för Spårvägen tävlande, Lisa Rönnkvist segrade på fina 7.74 sek, men strax bakom följe ett koppel av svart/vit/gröna löperskor. Lollo Kronlund persade med 7.78, Julia Tollin förbättrade sitt årsbästa rejält till 7.84, Ellen Sääw debuterade för Falu IK med 7.91, 2/100 snabbare än förra året, Sara Ulin blev fjärde tjej under åtta sekunder (7.94).

400 m utvecklade sig till att bli riktigt spännande. Nuulu Ndiwabene varvade på låga 26 med Elin Moraiti strax bakom. Den hårda öppningsfarten straffade sig dock för Nuulu som fick släppa Elin förbi sig. Elins 56.62 sek innebär nytt distriktsrekord.

Alla resultat från IDM finns på www.dalafriidrott.org

 

Träningsdag på Lugnet

Lördagen den 21 feb planerar vi en träningsdag på Lugnet för elitgruppen. Vi tränar på fm och går sedan och äter på Visitor center. På em kan dom som vill träna ett pass till, relaxa i badet eller kanske bowla.

 

Sista anmälan till Bollnäs

Den 22 jan är sista anmälningsdag till Bollnässpelen. Vi räknar med att vi blir cirka 20 aktiva och 3-4 tränare som åker.

 

God jul och gott nytt friidrottsår!

önskar Falu IK:s tränare.

 

Tävlingsresor

Det börjar närma sig inomhussäsong.

Den 10-11 jan arrangerar Huddinge Scandic Indoors Games i sin nya hall, Stor-ängshallen. Falu IK har bokat buss och logi. Anmäl dig senast den 22 dec. Den 24 jan är det IDM i Falun och helgen efter åker vi till Bollnäs och testar ISM-arenan. Kvarnsveden arrangerar tävlingar i Falun den 7 feb och för de riktigt duktiga är det tävlingar i Sätra (Stockholm) den 8 feb. Kontakta din tränare för mer information.

 

Rasmus och Ulrik på uppföljning

Under luciahelgen var det hoppuppföljning i Göteborg och Falu IK var representerade genom Rasmus Carlsson och Ulrik Mattisson, som deltog i stavhoppsgruppen.

 

Tidig säsongsupptakt med klubbrekord

Några av föreningens äldre aktiva passade på att testa formen när Falu IK arrangerade DD-spelen den 6 dec.

Rasmus Carlson imponerade med 481 i stavhopp och hade dessutom ett par fina försök på personliga rekordhöjden 501. 481 innebar klubbrekord för M22 och MS.

Sara Ulin dubblerade med 8.01 på 60 m och 517 i längd, vilket bådar gott inför framtiden.

Elin Moraiti och Lisa Forsberg hjälpte varandra till bra tider på 800 m, 2:16.28 för Elin och 2:17.34 för Lisa.

Regina Paet hoppade högre än på länge då hon tog sig över 165.

 

Nästa tävling på hemmaplan är en hopptävling den 20 dec och löptävlingen "tolvslaget" den 31 dec.

 

Upptaktsträff för elitgruppen  

Onsdagen den 19 nov hade Falu IK sin första träff med elitgruppen, en upptaktsträff där man policy, verksamhetsinriktning, målsättningar samt ekonomi.

38 aktiva och fyra tränare och två ledare hade mött upp.

 Elitgruppen

Falu IK:s elitgrupp, nov 2008.

 

Inga nyheter är skapade

Ulrik Mattisson

0730 684 862

ulrik.m@bahnhof.se

Friidrottens egen Kårebock

 

FotoKungen-logga-2 kopiera

 

 

 

 

 

falun

Postadress:
Falu IK - Friidrott
Falu Tennis- & Idrottscenter, Högskolegatan 15
79131 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 02325755
E-post: faluik@telia.com

Se all info