Hoppa till sidans innehåll

Vårruset 2021-05-25


Vårruset 2021 blir av

 

Världens största motionsserie för kvinnor, Vårruset, kommer tillbaka till Falun den 25 maj som en del av vårens turné. Med start i Malmö i slutet av april kommer serien besöka 20 orter runt om i Sverige. Med anledning av den pågående Coronapandemin har Marathongruppen, som är ansvarig för Vårruset nationellt, tillsammans med förening Falu IK och övriga lokala arrangörsföreningarna runt om i landet tagit fram två olika alternativ på hur evenemanget kommer att genomföras. Ett där det mesta är som vanligt, och ett som är lite annorlunda.

Vårens upplaga av Vårruset var den första sedan premiären 1989 som inte kunde genomföras som planerat. Men till 2021 vågar arrangörerna lova att turnén blir av.

Anmäl dig snarast. Den 12 januari höjs startavgiften.

- Vi lever alla i en stor osäkerhet och jag tror inte jag är ensam om att vilja ha något tydligt att se fram emot, att kunna längta till. Därför känns det så bra att redan nu kunna berätta att Vårruset kommer att bli av, och hur det kommer att gå till, säger Louise Fredriksson som är projektledare för Vårruset på Marathongruppen.

Nu när anmälan öppnar presenteras två alternativ för genomförandet. Ett där turnén genomförs så gott som vanligt, med pepp och underhållning ledd av Marie Serneholt från scenen, gemensam uppvärmning inför start och picknick efter målgång, fast med smittsäkringsåtgärder för att minska trängsel och skapa ett tryggt och säkert evenemang. Det andra alternativet innebär en kombinationsturné med både fysiska och digitala inslag. Bland annat kommer deltagarna genom en nyutvecklad app tas med på en inspirerande hälsoresa inför loppet. Alla deltagare kommer också få en välfylld presentbox, och genom olika utmaningar kan man själv påverka innehållet och värdet i boxen. Picknick kommer att ingå, liksom pepp från Marie Serneholt. Precis som i det vanliga Vårruset kommer du ha möjlighet att genomföra evenemanget tillsammans med dina vänner som ett lag.

Senast i slutet av februari kommer arrangörerna ta beslut om vilken typ av turné som är möjlig, och ge deltagarna besked. De restriktioner som då finns och hur dessa påverkar möjligheten till attraktiva arrangemang av respektive alternativ kommer att vara det som avgör hur Vårruset 2021 kommer att arrangeras.

- Vårruset är så mycket mer än ett klassiskt motionsevenemang. Gemenskapen, stämningen, lagandan, picknicken och hälsan står lika mycket i fokus som själva loppet. Därför har det varit viktigt att ta fram två alternativ som båda ger deltagarna just detta. Den unika Vårrusetkänslan kommer genomsyra turnén oavsett vilken variant av Vårruset som blir av. Det känns oerhört skönt att redan nu kunna lova, säger Louise Fredriksson.

Läs mer om Vårruset i Falun 2021

Uppdaterad: 13 DEC 2020 22:34 Skribent: Ulrik Mattisson
Epost: Adressen Gömd

Friidrottens egen Kårebock

 

FotoKungen-logga-2 kopiera

 

 

 

 

 

falun

Postadress:
Falu IK - Friidrott
Falu Tennis- & Idrottscenter, Högskolegatan 15
79131 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 02325755
E-post: This is a mailto link

Se all info