Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Gästbok"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Gästbok


 Skriv ett nytt inlägg i gästboken
7 maj 2011 21:09 av KL

Håller med Pappa

Varenda förälder tror ju att"just deras barn ska bli den stor stjärnan"Och det är klart att man ska tro på sina barn[självklart]och stötta dom,,men ser man på det krast, så är det bara någon promille som når toppen som senior, och att då som vissa föräldrar pressa ungarna för att mamma eller pappa vill mer är barnen ,är nog bara att göra så att många av talangfulla ungar slutar istället,nä låt dom utvecklas i sin takt,,och framförallt ha Glädje så kan det Bingo till slut:

7 maj 2011 16:21 av Pappa

Pappan igen

Ja, låt barnen vara barn o hjälp dom att behålla glädjen i idrotten även när puberteten kommer o allt blir så mkt jobbigare o resultaten kanske uteblir. En duktig 10-12 åring kanske inte alls är i topp som 15-åring. Hur klarar dom det om dom är van att vinna allt? Föräldrar, lägg ner era egna prestigekrav o hjälp barnen att ha kul tillsammans!

6 maj 2011 21:49 av Kl

Håller med "Pappa"

Håller med "Pappa"Det finns föräldrar som pressar barnen helt otroligt,,för att dom inte kan se barnen förlora,,,har sett många skräckexempel på det,,,låt barnen vara barn och tävla utan krav.låt dom har roligt med sin idrott,,

6 maj 2011 13:24 av Börjar förstå

Ta det lungt med barnen

Hej,att tro att man har en blivande värdsstjärna för att dom gör bra resultat när dom är ca 10-12 år är att inte förstå att dessa resultat spelar absolut ingen roll till hur bra dom blir i framtiden.Visst kan man se att vissa barn har mer talang en andra,men man ska skilja på talang och tidig utveckling,sen ska man också komma ihåg hur hemskt jobbigt många tjejer får i puberteten,när dom i 15 årsåldern är sämre en när dom var 11-12 år.för att dom ska orke igenom dom tunga åren ska dom ha roligt

4 maj 2011 13:28 av PappMamm

Myter

"om du tränarhalvhjärtat så kan du hålla på dubbelt så länge"

28 april 2011 19:24 av Pappa

Sunt förnuft

Alla ungar tävlar väl för att det ska gå bra för dom - en del tävlar mot sina egna resultat o för andra är det bara pallplats som duger, helst överst. Tyvärr under starkt press av föräldrar. Det är dom ungarna som lägger av el ger upp när motgångarna kommer. Dom klarar inte av att se nån annan vara bättre. Tror också att bra teknik lärs ut av alla bra tränare o att föräldrarna nog inte kan detta bättre. Det handlar väl om sunt förnuft o träna för barnens skull, inte för sina föräldrars skull.

28 april 2011 11:58 av mamma

håller med

Håller med Patric,min unge tävlar för att vinna, helt klart! Vi har oxå fått "skit" för att vi tränar och tävlar "för mycket".Men är inte det upp till oss att avgöra,vi anser att nöta teknik m.m hinns inte med på ord. träning.
Vidare skulle jag aldrig tillåta att mitt barn "mobbar"nån annan för att de inte får så bra resultat,det ska tas i hand och grattas på prispallen tex. Jag kan bara undra vem som känner mitt barn bättre än mej och därmed kan avgöra hur mycket vi ska träna och tävla.

18 april 2011 18:14 av Lars

Javisst

Håller helt med dig i det du skriver. Visst ska dom få träna rätt för att bli bra o undvika skador. Men att vissa föräldrar verkar pressa sina barn till det yttersta och att vinna är det enda som gäller är inte bra. hur fixar dom det mentalt den dan nån annan är bättre? El när dom själv inte utvecklas så fort längre, för såna perioder kommer. Aldrig bra heller att muta sina barn för att ställa upp el prestera. Glädjen försvinner, kvar finns bara vinnarskalle. Aldrig fel m lite ödmjukhet!

18 april 2011 16:22 av Patric

Motivering

Mina Barn tävlar för att vinna. Och dom älskar det!"Extraträning" Syftar till att utföra tekniker rätt så att man undviker skador, nöta in rätt rörelsemöster så att säga, något som man inte hinner med på ordinarie träningar. Att sen gå runt och trycka ner andra för deras prestationer handlar väl snarare om uppfostran.

18 april 2011 12:52 av Lars

Träning igen

Här missupptattas det och trampas på ömma tår...Klart alla som vill satsa ska få satsa. Handlar inte om det. Men föräldrar som pressar sina barn till att alltid stå på pallen och mutar dom med både pengar o annat är tragiskt. Ger helt fel signaler till alla barn. Inget barn ska heller behöva höra fr den som alltid vinner att jag är bättre än dig. Alla tävlar mot sig själv och ska få vara stolt över det man presterar även om man hoppar en meter kortare än den som är bäst.

Friidrottens egen Kårebock

 

FotoKungen-logga-2 kopiera

 

 

 

 

 

falun

Postadress:
Falu IK - Friidrott
Falu Tennis- & Idrottscenter, Högskolegatan 15
79131 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 02325755
E-post: This is a mailto link

Se all info