Hoppa till sidans innehåll

Stipendieutdelning på sommarspelen

16 AUG 2020 23:12
2019 instiftades "systrarna Kallurs friidrottsstipendium" i samarbete med Falu IK Friidrott och Jenny o Susanna Kallur. I samband med Falu Sommarspel delades 220 år stipendium ut.
  • Skapad: 16 AUG 2020 23:12

Årets stipendium gick till Kvarnsvedens stavhopperska Hilma Hindsberg och Falu IK:s höjdhoppande mångkampare Emil Uhlin.

Hilma är 18 år, bor i Borlänge och tävlar för Kvarnsvedens Goif men tränar vid Friidrottsgymnasiet i Falun. Stavhopp är hennes gren och tävlingsresultaten skvallrar om bl a flera USM guld och även JSM medalj. Hittills har hon 3,70 m som personbästa. Hon började träna friidrott som 11-åring och fann snart att stavhopp var hennes favoritgren.

Emil fyllde 20 år i maj och tävlar för Falu IK Friidrott. Emil är mångkampare med meriter från Junior EM och juniorlandslaget. Han har under senare år radat upp fina framgångar med flertal SM-medaljer som junior och även nu senast i februari ett SM-guld inomhus som senior i höjdhopp på personbästa med 2,12 m. Emil har efter flera motiga år med skador lyckats behålla både motivation och fokus vilket nu de senaste 2 säsongerna resulterat i stora framgångar på friidrottsarenorna. Senast i går blev han trea på SM i Uppsala.

Ett stort grattis önska Falu IK Friidrott och Jenny o Susanna.

Skribent: Ulrik Mattisson
E-post: Adressen Gömd

Friidrottens egen Kårebock

 

FotoKungen-logga-2 kopiera

 

 

 

 

 

falun

Postadress:
Falu IK - Friidrott
Falu Tennis- & Idrottscenter, Högskolegatan 15
79131 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
Fax: 02325755
E-post: This is a mailto link

Se all info