Hoppa till sidans innehåll

Om Lilla SS

Svenska Skidspelen ingår numera som ett självklart inslag i Världscupen för skidor och Lilla SS är dess motsvarighet för barn, ungdomar och juniorer. Lilla SS startade i samband med att Skid-VM arrangerades i Falun 1974 och befäste tidigt ställningen som Sveriges ledande ungdomstävling. Lilla SS har alltid varit modernt och i ständig utveckling.

Sedan 2005 arbetar Lilla SS med att öka åkarnas upplevelse genom att ta fasta på vad ungdomarna uppfattar som viktigast – tävlingens utformning och den sociala gemenskapen. Söndagens sprintstafett och kringarrangemang runt Lilla SS kom till av denna anledning. Just sprintstafetten har varit en succé de senaste säsongerna med många deltagande lag i en tät och intensiv tävling på en bana där åkare och publik kom nära varandra.

Inför Lilla SS 2008 var fokus på att attrahera juniorer i högre grad och stimulera till exceptionella skidinsatser av dem. Björn Lindpriset har därför inrättats till det par som är mest överlägset i juniorklasserna. Vinnande par delade på 10,000 kronor.

Sedan 2008 har ett 100-tal juniorer tävlat under Lilla SS helgen, men 2011 trefaldigades antalet juniorer då Lilla SS samarrangerades med Scandic Junior Cup. Målet var att ungdomarna skulle inspireras av juniorerna, samtidigt som juniorerna fick möta den stora publik som normalt är på plats på Riksskidstadion under Lilla SS helgen.

Tack till våra sponsorer!

 ica-supermarket-slatta

noname logo med platta

Hagstro¦êmska_Logotyp_Gul

yrkesakademin

WSP

norslund

Korpen-orsa-hemsida-2015-190x159

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan


 

Postadress:
Falu IK - Skidor
Mårten Sahlin, Utvägen 5
79174 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info