Hoppa till sidans innehåll

Vanliga frågor


Jag vill anmäla mitt barn till simskola! Hur gör jag?

Vi har simskola både vår- och hösttermin samt intensivsimskola under sommarlov och jullov. Under terminerna har vi alla nivåer medan vi under sommar- och jullov har intensivsimskola i ett par utvalda nivåer. Det första du bör göra är att ta reda på vilken nivå du ska anmäla ditt barn till, det gör du genom att läsa om de olika nivåerna i menyn till vänster eller genom att ta kontakt med oss på This is a mailto link. När du vet vilken nivå ditt barn ska gå i bokar du själv kursen via vår internetbokningssida... Internetbokningen öppnar för bokning av vårens simskola i december, för bokning av höstens simskola i augusti och för bokning av sommarsimskolan i april. För att veta exakt datum hör av dig till This is a mailto link eller kolla hemsidan när det närmar sig.

Välkommen med din anmälan!

 

 

När startar simskoleterminen?

Simskolan startar i februari under vårterminen och i september under höstterminen.

 

Mitt barn kan redan doppa huvudet, behöver han/hon ändå börja i Baddaren?

Baddaren är en bra introduktion till såväl vattenvana som till vår simskoleverksamhet. Vattenvana är grunden för att lära sig simma och det är därför viktigt att barnet har den med sig från grunden. För att börja i Sköldpaddan (som är steget efter Baddaren) behöver barnet kunna bubbla (blåsa ut luft genom munnen och näsan under vattnet), doppa huvudet obehindrat (alltså utan att hålla för näsan och utan att gnugga sig i ögonen efteråt) och glida i ca fem sekunder med armarna framsträckta och ansiktet under vattenytan. Uppfyller ditt barn alla tre kriterier med säkerhet så kan han/hon börja i Sköldpaddan, men är du osäker – anmäl till Baddaren. Vi flyttar enklare barnen till en svårare nivå än till en lättare.  

 

Varför lär ni barnen att simma ryggcrawl och crawl före bröstsim?

Vårt mål är att certifiera oss enligt Svenska Simförbundets simlinje och för att följa deras rekommendation lär vi barnen alla fyra simsätt, och vi börjar med ryggcrawl och crawl.

Vi ser det som självklart att vi börjar vår siminlärning med det simsätt som är motoriskt lättast för barnen att lära sig. Ryggcrawl och crawl är enkelt eftersom det liknar barnens naturliga rörelsemönster, barn som lär sig simma själva i tidig ålder börjar ofta med hundsimsliknande rörelser.

I många andra länder, bland annat USA och Australien, har ryggcrawl och crawl sedan länge varit de första simsätten inom simundervisning. Anledningen till att många simföreningar i Sverige tidigare har lärt ut bröstsim som första simsätt beror på Svenska Livräddningssällskapets (SLS) starka inflytande. SLS menar att bröstsimmet är viktigt för livräddningen, vilket vi självklart håller med om. Vi tycker dock att det är viktigare att barnen tidigt lär sig simma själva för att sedan kan lära sig att livrädda andra.

Viktigt att poängtera är alltså att vi inte på något sätt har tagit bort bröstsimmet ur vår simundervisning utan att vi bara har ändrat inlärningsordningen – så att vi börjar med det som är lättast.

Det har gått några lektioner och jag tror att mitt barn är anmäld till fel nivå, vad ska jag göra?

Ta kontakt med Åsa (nybörjaransvarig) i simhallen eller mejla till This is a mailto link så försöker vi lösa det. Men gör det så tidigt som möjligt. Vår simskola är väldigt populär och det kan vara svårt att byta grupp.

 

Jag vill avboka simskoleplatsen, vad gäller?

Läs om hur du ska göra under rubriken ”Bokningsregler” i menyn till vänster.

 

Jag hittar inte min faktura! Kan jag få den utskickad igen?

Absolut, hör av dig till This is a mailto link så fixar vi det.

 

Bokningen verkar vara stängd, finns det ändå möjlighet att anmäla mitt barn till simskola?

Om vi har enstaka platser kvar hittar ni dom på vår internetbokning, annars är simskolan full. 

 

Min fråga finns inte med här, vem kontaktar jag?

Prata med Åsa (nybörjaransvarig) i simhallen eller mejla till This is a mailto link

facebook_50px

Twitter_50px

YouTube

CertifieradCrawlkurs_logga

Stora_stoten svart

 

Runn Open Water

 

Vill du ha
vårt nyhetsbrev?

Nyhetsbrev

 

Beställ klubbkläder

logo-stadium-header

 

Scandic Lugnet Falun_Red

 

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Postadress:
Falu SS - Simidrott
Lugnetvägen 7
79131 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 7
79131 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info