Hoppa till sidans innehåll

Träning Field Target


Vi skjuter på måndagar kl 18:00 i Maj, Juni och Augusti.

 
Vi har självmarkerande mål och tavlor på varierande avstånd på grisbanan för inskjutning och rekreationsskytte. Efter ca en timme går de som vill en Field Target-bana "jaktstig" på 10 mål 2 vändor med självmarkerande mål avstånd 9 till 50m. Vi skjuter i flera klasser, bland annat separat fjäder och PCP-klass. Har du inget eget luftgevär går det oftast bra att låna ett för att se om skyttet är något för dig.

 

Ungdommar under 18 år välkomna med förälder eller annan vuxen. 

 

Det är få klubbar i Sverige som bedriver skytteformen. Därmed är det även få klubbar som skriver aktivitetsintyg för licensbelagda luftvapen. Falun är dock en av dem.

Har du ett gammalt luftgevär kan du komma förbi och skjuta litet. Det hela är väldigt lättsamt och omärkvärdigt. Det skjuts med allt i från nya PCP med jättethermosar till gamla postordergevär utan optik.

 

Vi åker på riktiga tävlingar i Laxå och Onsala upp till 3-4 ggr per sommar. För de som inte är så tävlingsinriktade utan mer teknikintresserade finns kunniga som gärna ger råd eller hjälper till. De kan även se till att få igång gamla defekta bössor m.m.

 

Väl mött!

Uppdaterad: 07 AUG 2016 21:09 Skribent: Björn Ahlström

Postadress:
Falubygdens JSK - Skyttesport
Sören Halvarsson, Stråtenbo 130
79194 Falun

Kontakt:
Tel: 02342345
E-post: This is a mailto link

Se all info