Falun-Borlänge Skidklubbs stora mål var att bli Sveriges ledande elitklubb år 2020 – och vi är en av dom!

 

Vi satsar närmast mot Sverigecupen, SM, Världscupen och VM säsongen 2020-2021. Med glädje kan vi gratulera Maja Dahlqvist till hennes fina medaljer och Oscar Svensson för fina prestationer under VM. Nu blickar vi med spänning mot OS 2022.

Redan idag har vi många framgångsrika åkare i klubben, både damer och herrar i den absoluta toppklassen. Totalt hade vi 9 åkare från klubben som åkte något lopp i Världscupen under förra säsongen.

Denna säsong har vi en ny tjej, Louise Lindström från Högbo som gjort fina prestationer och kammat hem flera medaljer på U23 VM.

 

Vi har stor representation i de olika landslagstrupperna: Maja Dahlqvist och Oskar Svensson i A-laget, Moa Olsson i Team Bauhaus, Louise Lindström, Moa Molander Kristiansen, Hugo Jacobsson, Leo Johansson i Team Svenska Spel samt i övrigt ett stort gäng härliga åkare som satsar för fullt.

 

Föreningen är genom sina idrottsliga framgångar, sina goda förebilder som idrottare samt genom sitt goda samarbete med det regionala näringslivet, kommunerna, utbildningsväsendet, skidklubbar och intressenter starkt förankrad i regionen som med stolthet stöttar och talar väl om FBSK.

 

Är du inte elitsatsande kan du ändå åka för Falun Borlänge SK. Under förra säsongen startade vi en motionsgrupp, där du som motionär vid vissa tillfällen får vara med och träna med våra elitåkare.