Falun-Borlänge Skidklubbs stora mål är att vara Sveriges ledande elitklubb år 2020!

Vi satsar närmast mot Sverigecupen, Världscupen och SM säsongen 2019-2020. Med glädje blickar vi tillbaka på VM 2019 där vi representerade av Maja Dahlqvist och Oscar Svensson. Redan idag har vi många framgångsrika åkare i klubben, både damer och herrar i den absoluta toppklassen. Totalt hade vi åtta (8) åkare från klubben som åkte något lopp i Världscupen under förra säsongen.

Denna säsong har vi fyra nya herrar Petter, Jonathan och Johannes Engdahl samt Leo Johansson. Vi har totalt sju aktiva som tillhör någon av landslagets trupper samt i övrigt ett stort gäng härliga åkare som satsar för fullt. Föreningen är genom sina idrottsliga framgångar, sina goda förebilder som idrottare samt genom sitt goda samarbete med det regionala näringslivet, kommunerna, utbildningsväsendet, skidklubbar och intressenter starkt förankrad i regionen som med stolthet stöttar och talar väl om FBSK.

Är du inte elitsatsande kan du ändå åka för Falun Borlänge SK. Under förra säsongen startade vi en motionsgrupp, där du som motionär vid vissa tillfällen får vara med och träna med våra elitåkare. En av våra elitaktiva Anton Hedlund är med och lägger träningar en gång i veckan, vilken känns unikt och uppskattas mycket av våra motionärer.