Falun-Borlänge Skidklubbs stora mål var att bli Sveriges ledande elitklubb år 2020 – och vi är en av dom!

Vi satsar närmast mot Sverigecupen, SM, Världscupen och VM säsongen 2020-2021. Med glädje blickar vi tillbaka på VM 2019 där klubben var representerade av Maja Dahlqvist och Oscar Svensson, vi ser med spänning fram emot VM 2021.

Redan idag har vi många framgångsrika åkare i klubben, både damer och herrar i den absoluta toppklassen. Totalt hade vi 9 åkare från klubben som åkte något lopp i Världscupen under förra säsongen.

Denna säsong har vi en ny dam, Louise Lindström från Högbo och tre nya herrar från Domnarvets GOIF, Max Andersson, Johan Bjerned Nordahl och Jonathan Nahlen .

Vi har stor representation i de olika landslagstrupperna: Maja Dahlqvist och Oskar Svensson i A-laget, Moa Olsson i Team Bauhaus, Louise Lindström, Moa Molander Kristiansen, Hugo Jacobsson, Leo Johansson i Team Svenska Spel samt i övrigt ett stort gäng härliga åkare som satsar för fullt.

Föreningen är genom sina idrottsliga framgångar, sina goda förebilder som idrottare samt genom sitt goda samarbete med det regionala näringslivet, kommunerna, utbildningsväsendet, skidklubbar och intressenter starkt förankrad i regionen som med stolthet stöttar och talar väl om FBSK.

Är du inte elitsatsande kan du ändå åka för Falun Borlänge SK. Under förra säsongen startade vi en motionsgrupp, där du som motionär vid vissa tillfällen får vara med och träna med våra elitåkare.