Hoppa till sidans innehåll

I vinter åker vi i Dählie!

03 DEC 2018 15:42
  • Skapad: 03 DEC 2018 15:42

Falun- Borlänge skidklubb satsar inför kommande vinter.

Inför den stundande säsongen höjer Falun Borlänge skidklubb sin målsättning jämfört med kommande säsong. Klubben har totalt 13 aktiva elitåkare och av dessa är fyra uttagna i skidförbundets träningsgrupper.

Målsättningen denna säsong är att få med en manlig och en kvinnlig åkare till VM i Seefeld. Förutsättningarna är goda för att klubbens ska kunna uppnå den målsättningen. Oskar Svensson som var 5:a på sprinten i OS och Maja Dahlqvist som vann världscuploppet i Dresden är två av åkarna som kan bli aktuella att vara med i VM.

* En annan är Moa Molander Kristiansen som förra säsongen åkte U-23 VM, vilket även Moa Olsson gjorde, säger Bengt-Ove Dahlqvist som ansvarar för partnerskapen i föreningen .

Falun Borlänge SK nöjer sig inte med detta. Utan i det långsiktiga arbete som klubben bedriver så har man som målsättning att inom tre år vara den ledande skidklubben i Sverige.

* Vi har idag många bra åkare i klubben, så det är en realistisk målsättning. Ett delmål i den fortsatta resan är även att få totalsegrare i Sverigecupen, samt att få många pallplatser i Skandinaviska cupen.

* Men även SM är en viktig tävling som vi satsar stort på.

* Dessutom kommer vi i Falun Borlänge SK att arrangera en egen FIS-tävling på Lugnet i Falun den 12 januari.

Föreningen har nu valt att satsa på Dählie kommande vinter när det gäller tävlingskläderna. - Dählie kommer dressa upp föreningen i deras orangesvarta design i Dählies bästa modeller. Klubben väljer att samarbeta med Dählie för att vi fick en bra överenskommelse med dem, säger Åke Svensson som är klädansvarig i klubben.

- För oss är det viktigt att de bästa tävlar och tränar i våra kläder, säger Pär Olofsson på Active Brands/ Dählie.

 

 

Falun Borlänges skidklubb har genom sina representanter Åke Svensson och Bengt-Ove Dahlqvist ingått ett klädavtal med Dählie.

 

Skribent: Sofie Mattes
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

Falu Kommun     Bildresultat för borlänge kommun   

Bildresultat för idre fjäll

ernst

truckservice

 

 

 

 

 

Bildresultat för dalarnas försäkringsbolag

Bildresultat för structor

 

 

Bildresultat för byggpartner i dalarna

 

Bildresultat för dala sports academy

 Bildresultat för ica maxi falun

Postadress:
Falun Borlänge SK - Skidor
Box 177
79124 Falun

Kontakt:
Tel: 0705686014
E-post: kontakt@falunborlang...

Se all info