Hoppa till sidans innehåll

Kopparskidan 2020 (VW, Scandic, NJC)


Efter succén med Kopparskidan i vintras så kommer Falun-Borlänge Skidklubb arrangera en stor tävlingshelg på Lugnet den 24-26 januari 2020. Det handlar om nordisk juniorlandskamp, Volkswagen cup för seniorer och Scandic cup för juniorer. Dessutom kommer Kopparskidan mixstafett att köras.

- Det känns otroligt rolig att vi får förtroendet att arrangera en helg som denna, säger ordförande i Falun-Borlänge SK Johan Eriksson.

- Vi har sedan i somras börjat planeringen för att kunna genomföra denna helg som totalt kommer att innehålla allt, sprint, stafetter och längre sträckor.

Tävlingarna kommer att vara på Lugnet och man har en förhoppning att de landslagsåkare som inte blir uttagna till världscupen kommer till Falun denna helg.

- Kopparskidan mixstafett för klubblag kommer verkligen att bli något extra, säger Johan Eriksson. Sträckorna kommer att vara 5 km för en dam och herre och en sprint på andra sträckan för en dam eller herre.

Falun-Borlänge SK berättar också att det blir rejäla prispengar. Man hoppas kunna dela ut 50 000 kronor som fördelas mellan segrande lag och som utlottning mellan övriga som deltager.

- Det innebär att ju fler lag som anmäler sig från respektive klubb, desto större chans har de att få tal del av prispengarna, avslutar FBSK:s ordförande Johan Eriksson.

 

Ytterligare upplysningar

Ordförande: Johan Eriksson 070-568 60 14

Medieansvarig: Janne Wiklund 070-536 12 01

Uppdaterad: 17 SEP 2019 09:30 Skribent: Sofie Mattes
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

Falu Kommun     Bildresultat för borlänge kommun   

Bildresultat för idre fjäll

ernst

truckservice

Bildresultat för nkt cables

Bildresultat för dalarnas försäkringsbolag

Bildresultat för structor

 

Bildresultat för byggpartner i dalarna

Bildresultat för np3 fastigheter

Bildresultat för dalaprofil

 

Bildresultat för dala sports academy

PWC        ÅF    Bildresultat för ica maxi falun

Postadress:
Falun Borlänge SK - Skidor
Box 177
79124 Falun

Kontakt:
Tel: 0705686014
E-post: This is a mailto link

Se all info