Hoppa till sidans innehåll

Doping, tobak, alkohol och narkotika

Doping, tobak. alkohol och narkotika


INLEDNING

Färgelanda Ridklubbs verksamhet är uppbyggd på ideell bas och arbetar för gemenskap, kamratskap och social fostran, För oss är det viktigt att våra barn och ungdomar utvecklas i sitt idrottande och andra intressen.

Hur vi vuxna och personalen agerar mot våra barn och ungdomar är viktigt i denna utveckling. Ett led i detta arbete är att ha en policy för föreningens gemensamma regler som fungerar som  riktlinjer och stöd för våra medlemmar.

TOBAK

FRK är en rökfri anläggning och användare hänvisas till särskild plats. Detta gäller både rökning och snusning. Åldersgränsen är 18 år.

 Det är inte tillåtet att använda tobak i anslutning till träning, tävling eller i övrig föreningsverksamhet.

ALKOHOL

FRK tillåter inte att våra medlemmar under 18 år dricker/handlar alkohol.

Som medlem vid FRK kommer man inte berusad eller bakfull till träning, tävling, annan aktivitetet eller möte. Man får inte dricka eller uppträda berusad i föreningens kläder eller dräkt. På fester där det förekommer alkohol är det 18årsgräns som gäller.

Alkohol får inte drickas under resor, läger eller under andra aktiviteter där man ansvarar för ungdomar.

NARKOTIKA OCH DOPINGPREPARAT

All bruk och hantering av narkotika och all form av doping är förbjudet i enlighet med idrottens regler, dessutom är hantering av dopingpreparat även förbjudet.

DOPING OCH OTILLÅTEN MEDICINERING AV HÄST

Vi följer Svenska Ridsportförbundets regler för doping och otillåten medicinering av häst. Reglerna omfattar alla medlemmar i en förening ansluten till förbundet och alla som har tävlingslicens utställd av förbundet samt alla som deltar i en tävling arrangerad av förening ansluten till förbundet.

 

 

VID UPPTÄCKT

Om vi upptäcker att någon/några av våra medlemmar använder tobak/alkohol/narkotia/dopingpreparat pratar vi med berörd person och kontaktar föräldrarna om de inte klarar den åldersgräns som gäller enligt lag.

Om vi ser att våra anställda inte följer vår policy ska någon annan av personalen eller person i styrelsen prata med berörd person.

Vid misstanke om alkoholproblem hos elever kontaktas sociala myndigheterna. Vid misstanke om alkoholproblem hos någon av våra anställda ska vi ha ett enskilt samtal med berörd, erbjuda stöd och hjälp. Vid upprepade tillfällen av berusning avstängs personen från uppdraget som ungdomsledare.

OM vi upptäcker eller misstänker att någon av våra medlemmar eller någon ur personalen provat eller använder narkotika/dopingpreparat ska vi ha ett enskilt samtal med berörd person, vid minderåriga kontaktas även föräldrarna. Kontakt tas även med sociala myndigheterna polis samt med riksidrottsförbundets antidopingsgrupp.

ANSVAR

Ansvaret för att dessa regler följs är medlemmarnas, personalens och föräldrarnas. Som barn- och ungdomsledare är det viktigt att tänka på sitt ansvar och att vara en förebild för ungdomarna.

Uppdaterad: 08 JAN 2017 11:33 Skribent: Charlotte Olson
Epost: Adressen Gömd

 Lizzie och Önne i snön

 

Vi ingår i SVRF 

 

 Vi samarbetar med Sisu 

n1046923386_30266619_792474

ponnylag dressyr 2013Marianne kör släde med Prinsen

263114_234637789899501_5921616_n

Marianne o Yamaica

30896_124840077545940_100000598444859_199112_7620849_n

 

NÅGRA AV VÅRA SPONSORER..

Genom Sopnsorhuset kan 

du sponsra FRK 

 

 

 dalsbanken

 Gå med i Granngårdens kundklubb och stöd FRK 

 

 

ragnerudsjöns camping

 

 

 

" " " "

 

Postadress:
Färgelanda RK - Ridsport
Slätthult 182
45893 Färgelanda

Besöksadress:
Slätthult 182
45893 Färgelanda

Kontakt:
Tel: 052822122
E-post: This is a mailto link

Se all info

 

""